„Buvau šoko būsenoje. Ten vien idiotai.“ Arestovyčius apstulbo, kas įvyko  (5)

Oleksijus Arestovyčius prisipažino, kas sukėlė jam „visišką šoką“ ir privertė padaryti tam tikras išvadas apie Rusiją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-03 „Buvau šoko būsenoje. Ten vien idiotai.“ Arestovyčius apstulbo, kas įvyko  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oleksijus Arestovyčius, politikos ir karo apžvalgininkas, buvęs Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas, per pokalbį su Rusijos opozicijos aktyviste Julija Latynina sakė, kad jį vis dar ištikęs visiškas šokas dėl nepavykusio „Prigožino maišto“. Be to, ekspertas priminė savo pareiškimą, kurį iškart po šio „maišto“ pabaigos jis „ant karštųjų“ paskelbė socialiniuose tinkluose.

„Būdamas šoko būsenoje parašiau, kad drastiškai pablogėjo mano nuomonė apie Rusiją kaip sociosistemą. Tai nėra visiška tiesa. Aš pataisyčiau taip: supratau, kad situacija yra daug blogesnė, nei įsivaizdavau. Daug blogiau, dvigubai. Rusijoje yra visiškai korumpuota, sugedusi, demoralizuota sociosistema“, - sakė Arestovyčius.

Po to analitikas patikslino, ką turėjo omenyje sakydamas šiuos žodžius. Vieni idiotai, kurie pabėgo supratę, kad jų niekas neapsaugos, ir antras idiotas, kuris neprivažiavo 200 km iki Maskvos ir praleido progą pakeisti visą pasaulio istoriją. Ir šiame fone visiškai abejinga viskam, kas vyksta, liaudis, kuri niekaip nedalyvavo, kai jai buvo suteikta galimybė pakeisti šalies ir viso pasaulio istorinį likimą.

 

„Tai visiškas visko, viso socialinio audinio žlugimas“, - sakė Arestovyčius. – „Akivaizdu, kad sistema šuoliais skrido į bedugnę, ir stebuklo iš jos tikėtis neverta. Anksčiau ar vėliau ji baigsis.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(147)
(1)
(146)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: