„Apie tokį ginklą net nesvajojau!“ Ukrainos kariai skelbia apie karo monstrą „Bohdana“ (Video)  ()

Ukrainos artileristas po misijos papasakojo apie ukrainietišką savaeigę haubicą „Bohdana“. Šis ginklas, deja, yra labai retas, Ukraina nespėjo pradėti masinės jo gamybos. Tačiau „Bohdana“ demonstruoja nemažai potencialo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karys, dirbantis su „Bohdana“ haubica, pabrėžė ukrainietiško pabūklo taiklumą. „Bohdana“ haubica yra vienas iš garsesnių naujų Ukrainos gynybos pramonės kūrinių. Nors masinė šio ginklo gamyba nebuvo pradėta prieš prasidedant invazijai, Ukraina išgarsino „Bohdana“ haubicą ja priversdami rusus palikti Gyvačių salą. Be to, „Bohdana“ haubica yra tarsi priminimas, kad dar prieš Rusijos invaziją Ukrainos gynybos pramonė ketino orientuotis į NATO standartus.

Ir ukrainiečiams jų „Bohdana“ labai patinka, kaip matyti iš ja dirbančio artileristo pasakojimo:

„Adrenalinas yra geras. Ji gali naikinti taikinius iki 42 km atstumu. Mūsų Ukraina didžiuojasi, kad mes gaminame tokį ginklą. Sėdėti ant naujos „Bohdana“ - apie tokį ginklą net nesvajojau. Saugumo prasme kabina pagaminta taip, kad sprogimo atveju ekipažas išgyventų. Saugumo prasme viskas puikiai pagaminta,“ džiaugėsi Ukrainos artileristas.

2S22 „Bohdana“ – ukrainietiška savaeigė haubica, montuojama ant ratinės „KrAZ-63221“ važiuoklės. Tai yra gana įdomus ginklas, visų pirma dėl to, kad dar 2015-2018 metais jis parodė, kad Ukraina pasirinko su kuo sieja savo saugumo ateitį - „Bohdana“ yra 155 mm haubica. Kitaip tariant, „Bohdana“ atitinka NATO standartus.

Įdomu ir tai, kad „Bohdana“ sėdi ant ratinės 6x6 važiuoklės. Ratinė važiuoklė nėra tokia patvari ar stabili kaip vikšrinė, bet padeda išvystyti didesnį greitį. Visa penkių žmonių įgula sėdi didelėje ir stipriai šarvuotoje „Bohdana“ kabinoje. Šis ginklas sveria 28 tonas.

 

„Bohdana“ bandymai vykdyti nuo 2018 metų. Ši savaeigė haubica pasirodė paraduose, apie ją daug rašyta žiniasklaidoje. Tačiau oficialiai į tarnybą ji nespėjo prieš prasidedant invazijai. Visgi, ukrainiečiai slapta dirbo prie šio projekto ir „Bohdana“ dar 2022 metais pasiekė mūšio lauką. Ir padėjo išlaisvinti Gyvačių salą. 2023 metais paskelbta apie serijinę „Bohdana“ haubicų gamybą, bet neaišku, kiek jų dabar tarnauja.

(101)
(1)
(100)

Komentarai ()