„Rusai likviduos TATENA atstovus.“ KGB agentas skelbia mirtiną pavojų. Bus žiaurus Maskvos smūgis (Video)  ()

Rusai pasiruošę ciniškiems veiksmams, galintiems pakenkti visam pasauliui. Tikėtinas Zaporožės atominės elektrinės sunaikinimas, deja, gali būti ne išimtis. Bet kurią akimirką ZAE gali būti įvykdytas teroro aktas. Tačiau yra keletas priežasčių, kodėl Rusija tai turėtų padaryti netrukus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ruošdamiesi galimam teroro išpuoliui AE, okupantai gali nepagailėti net TATENA atstovų. Apie tai pasakojo buvęs KGB ir Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos darbuotojas Sergejus Žirnovas. Pažymėtina, kad į sprogmenis panašūs objektai jau buvo pastebėti Zaporožės AE energetiniuose blokuose.

Rusijos „Telegram“ kanaluose pasirodė informacija, kad Ukraina ketina susprogdinti Zaporožės atominę elektrinę liepos 5-osios naktį. Rusai net smulkiai aprašė, kaip tai būtų daroma. Tokie pareiškimai rodo, jog būtent Rusija ten rengia teroro aktą.

„Kodėl liepos 5 d.? Netrukus Indijoje vyks NATO viršūnių susitikimas ir Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos viršūnių suvažiavimas, kuriame kalbės V. Putinas. Tai suplanuota pagal geopolitinę darbotvarkę. Tai taip pat sutampa su Ukrainos kontrpuolimo eiga“, – pažymėjo Sergejus Žirnovas.

Juk rusai supranta, kad kai bus atkovota okupuota Zaporožės teritorija, tada jie neturės ko prarasti. O Ukraina negalės naudoti ZAE kaip energetikos objekto savo reikmėms.

„Jų logika yra visiškai aiški. Ir bet kuris normalus žmogus supranta, kad Ukrainos pusė nėra suinteresuota tokio pobūdžio provokacijomis. Akivaizdu, kad Ukraina nenori sau kelti problemų su aplinkos tarša“, – pabrėžė S. Žirnovas.

 

Pažymėtina, kad elektrinėje vis dar yra TATENA atstovai. Bet jei okupantai eis griauti Zaporožės atominės elektrinės, neatmestina, kad jie padarys viską, kad TATENA nariai netaptų liudininkais.

„Greičiausiai rusai juos likviduos, kad nebūtų liudininkų. Ir tada jie „pasodins“ juos toje vietoje, kur įvyko sprogimas, ir sakys, kad tai ukrainiečiai nepagailėjo AE tarptautinių stebėtojų, – pasiūlė S. Žirnovas.

Tuo tarpu pasaulis į galimą rusų teroro aktą nereaguoja. Kadangi informacija apie sprogimą skamba ir iš Ukrainos valdžios, ir iš Rusijos informacinių šiukšlynų, akivaizdu, kad ir Vakarų žvalgyba turi savo duomenų apie galimą teroro išpuolį. Tačiau kol bėda neatsitiks, jie nieko nedarys.

 

„Vakarų šalys negali daryti nieko prevenciškai tol, kol grėsmė neįrodyta. Kai įvyks kokia nors katastrofa, tada jos į tai reaguos. Deja, neturima tarptautinių priemonių jai užkirsti kelią“, – aiškino buvęs KGB karininkas.

Ukrainos pusė ne kartą perspėjo pasaulį apie Rusijos planus pakenkti Kachovkos hidroelektrinei, taip pat ir JT lygiu. Tačiau šie įspėjimai neturėjo jokios įtakos. Būtent tai vėl kartojasi galimo teroristinio išpuolio ZAE atveju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(5)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: