Gali būti galutinis teroro išpuolis. Rusija skelbia grėsmingą pareiškimą dėl Zaporižios AE  ()

Birželio pabaigoje Kyrylo Budanovas sakė, kad rusai pasiruošė teroristiniam aktui. Vėliau propagandistai paskleidė melą, kad Ukraina, regis, ketina liepos 5-osios naktį susprogdinti ZAE.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vėliau „Rosatom“ taip pat prisijungė prie klastotės apie „ataką“ platinimo.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pranešė, kad Rusijos įsibrovėliai gali planuoti elektrinėje teroristinį išpuolį. Prie dviejų AE energetinių blokų buvo pastebėti daiktai, panašūs į sprogmenis.

Jų susprogdinimas neturėtų pažeisti jėgos agregatų, bet gali sukurti vaizdą, kad Ukraina apšaudo elektrinę, pabrėžė kariškiai.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pridūrė, kad Rusijos užpuolikai socialiniuose tinkluose pradėjo plataus masto propagandos kampaniją.

Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrejus Jusovas sakė, kad rusai šiuo metu vykdo aktyvią informacinę kampaniją dėl padėties ZAE. Priešo melas yra primityvus. Okupantai bando reaguoti į Ukrainos pareiškimus, kurie visam pasauliui rodo, kad Rusija paruošė viską, ko reikia teroristiniam išpuoliui.

Nuo liepos 4 dienos nieko ypatingo stotyje neužfiksuota.

„Ji buvo neteisėtai užimta, nemažai objektų stotyje užminuoti, todėl kyla pavojus, kad teroristinė valstybė gali eskaluoti situaciją ir užbaigti pasirengimą teroristiniam išpuoliui“, – sakoma A. Jusovo pranešime.

 

Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas teroristinio išpuolio tikimybę ZAE įvertino 50 prie 50. Jis pažymėjo, kad Rusija naudoja teroristinius karybos metodus. Tuo pačiu metu įsibrovėliai supranta, kad pasaulis stebi situaciją ZAE. Jei Rusija ką nors padarys, atsakymas bus. Visų pirma kalbama apie sankcijas „Rosatom“.

Judėjimas „Atesh“ pranešė, kad laikinai okupuotame Energodare ir Mariupolyje atsirado mobilios įsibrovėlių radiacinės laboratorijos. Tai vyksta atsižvelgiant į tai, kad okupantai, ypač „Rosatom“ atstovai, ir kai kurie bendradarbiai paliko ZAE ir pabėgo iš „Energodaro“. Nuo birželio 4 d. įsibrovėliai bėga ir toliau.

 

Nikopolio miesto vadovybė paragino žmones nepanikuoti. Jei įvyks teroristinis išpuolis, gyventojai bus informuoti, ką daryti. Visų pirma bus paskelbta apie evakuacijos pradžią.

Sveikatos apsaugos ministerija žmonėms pateikė rekomendacijas, ko imtis teroro išpuolio atveju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(10)
(-8)

Komentarai ()