Sensacinga žinia. „Šahedų“ gali nebebūti. Kas nutiko tarp Rusijos ir Irano  (2)

Skandalas tarp Irano ir Rusijos įgauna pagreitį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-16 Sensacinga žinia. „Šahedų“ gali nebebūti. Kas nutiko tarp Rusijos ir Irano  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iranas jau seniai padeda Rusijai kariauti prieš Ukrainą. Šalis tiekia bepiločius dronus „Shahed“, kuriais rusai puola Ukrainos miestus ir kaimus. Tačiau dabar Rusijos ir Irano santykiai sparčiai blogėja.

Kaip viskas prasidėjo

Iranas noriai padėjo Rusijai vykdyti genocidą. Prasidėjus teritoriniam ginčui tarp Irano ir JAE, juoda katė perbėgo tarp šalių. Priežastis buvo Abu Musa, Didžioji Tunb ir Mažoji Tunb salos.

Iranas jas kontroliuoja nuo 1971 m. Tuo tarpu JAE įsitikinę, kad jie turi teisę į šias salas. Rusija ir Persijos įlankos valstybės bendrame pareiškime paragino šalis konfliktą spręsti diplomatiniu būdu. Iraną toks Rusijos pareiškimas įžeidė. Akivaizdu, kad jie tikėjosi, jog teroristinė šalis juos palaikys.

Irano pusė pareiškė, kad Abu Musa, Didžioji Tunb ir Mažoji Tunb salos jiems priklauso amžinai, o tokie pareiškimai tik prisideda prie Irano pusės ir kitų šalių santykių pablogėjimo. Rusija buvo atkakliai raginama persvarstyti savo poziciją.

Skandalas įgauna pagreitį

Žiniasklaida praneša, kad Irano valdžios atstovai yra labai pasipiktinę Rusijos pozicija. Užsienio reikalų ministerija jau iškvietė Rusijos ambasadorių „ant kilimėlio“. Be to, Užsienio reikalų ministerija ir vyriausybė padarė pareiškimus, kuriuose pabrėžė, kad „Iranas nekels kompromisų dėl savo nacionalinių interesų ir teritorinio vientisumo“.

 

Daugelis politikų ir visuomenės veikėjų atvirai reiškia savo nepasitenkinimą Rusijos veiksmais. Staiga jie pradėjo suprasti, kad Rusija yra absoliučiai abejinga Irano interesams. Buvo labai naivu tikėtis kažko kito.

Konkrečiai, politikė Elahe Kulai padarė tokią išvadą. Rusai niekada neatsižvelgs į Irano interesus savo santykiuose su Iranu ar bet kuria kita šalimi, pabrėžė ji.

Tokių įvykių fone Iranas gali nustoti padėti Rusijai ginklais. Visų pirma, kalbame apie mirtinus dronus-kamikadzes, kurie yra Ukrainos dangaus gynėjų problema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(3)
(109)

Komentarai (2)