„Prasuko ant rago.“ Iranas apstulbęs, kas nutiko su naikintuvais „Su-35“  ()

Iranas dar negavo „Su-35“ naikintuvų, už kuriuos šalis pernai sumokėjo Rusijos Federacijai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-16 „Prasuko ant rago.“ Iranas apstulbęs, kas nutiko su naikintuvais „Su-35“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva nevykdo sutarties dėl 4-osios kartos naikintuvų „Su-35“ tiekimo Iranui. Už naikintuvus iraniečiai viską sumokėjo pernai, tačiau jų pristatymas dar nepradėtas.

Tai rašo analitinis centras „Bourse and Bazaar“, kuris specializuojasi Artimuosiuose Rytuose.

Irano oro pajėgų vadas Hamidas Vahedi neseniai patvirtino „Su-35“ problemą.

„Kalbant apie naikintuvų „Su-35“ (iš Rusijos Federacijos – red.) pirkimą, mums jų reikia, bet mes nežinome, kada jie bus pristatyti į mūsų eskadrilę. Taip yra dėl aukšto rango pareigūnų sprendimo“, – per Irano valstybinę televiziją sakė jis.

Nuolat sklando gandai, kad Maskva stabdo reikalus dėl kai kurių slaptų susitarimų su Izraeliu, kuriam nepatinka perspektyva, kad priešas turės modernesnius naikintuvus.

„Teheranas vis dar siekia partnerystės su Maskva, tačiau darosi vis aiškiau, kad rusai savo santykius su Iranu vertina kaip kortą, kuria galima žaisti“, – rašoma straipsnyje.

Iranas sumokėjo už „Su-35“ ir jų laukia apie pusantrų metų. Anot gandų, su Maskva buvo susitarta dėl 50 vnt. šio modelio naikintuvų pristatymo. Rusijos valdžia žadėjo, kad lėktuvai į šalį atvyks dar šiais 2023 metais, tačiau Teheranas tokia galimybe nebetiki. Terminai nežinomi.

 

Šaltiniai praneša apie Irano valdžios nepasitenkinimą ir nusivylimą tokiu partnerio elgesiu. Aprūpinę Maskvą „šahedais“, jie dar labiau padidino savo izoliaciją, gavo daug problemų, o mainais Maskva juos „prasuko ant rago“ dėl „Su-35“.

Be to, neseniai Rusijos valdžia taip pat palaikė JAE pretenzijas į dalį Irano teritorijų. Dviejų šalių santykiai ėmė blogėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(4)
(54)

Komentarai ()