„Atrodo, kad jų likimas nulemtas.“ Pietuose didžiulės problemos. Skelbiama, kas nutiko su artilerija  ()

Pasak Juliano Repke, Rusijos oro gynyba nepajėgi atlaikyti didelio tikslumo NATO artilerijos, kurią Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi šalies pietuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo analitikas Julianas Repke mano, kad Rusijos armija Zaporižios fronte tolimojo nuotolio artilerijoje nebėra pranašesnė už Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Tokią išvadą ekspertas padarė pažiūrėjęs vaizdo įrašą, kuriame HIMARS raketa sunaikina rusišką tolimojo nuotolio 152 mm „Giatsint-B“ pabūklą.

Repkė pažymi, kad vis dažniau pasirodo tokie vaizdo įrašai su Rusijos artilerijos sunaikinimu, o tai rodo Rusijos oro gynybos silpnumą prieš NATO tiksliai valdomą 155 mm artileriją ir valdomąją raketinę artileriją (HIMARS, M-270, Mars-II).

Lieka klausimas, kiek ilgai Rusija gali atlaikyti mirtiną Ukrainos atakų tikslumą.

Repkė taip pat primena, kad 58-osios armijos vadas generolas majoras Ivanas Popovas, kuris anksčiau buvo nušalintas nuo pareigų, atkreipė dėmesį į Rusijos artilerijos silpnybes. Kariškis pranešė savo viršininkams apie tai, kad RF ginkluotosiose pajėgose nevyksta priešpriešinės baterijos kovos, artilerijos žvalgyba, taip pat patiriama masinė karių žūtis dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo.

 

Ekspertas neatmeta, kad generolas majoras galėjo perdėti tragedijos mastą, tačiau fakto, kad Rusijos tolimojo nuotolio artilerija silpsta, negalima paneigti. Repkė taip pat pažymėjo, kad, palyginti su praėjusia vasara, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko padidinti sviedinių skaičių, dėl ko Ukrainos ginkluotosios pajėgos Zaporižios fronte naikina galingus tolimojo nuotolio Rusijos pabūklus.

„Turbūt liko kelios dešimtys, bet atrodo, kad jų likimas nulemtas“, – reziumuoja Repkė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(2)
(76)

Komentarai ()