„Prarado 20% Vakarų ginklų.“ Ukraina skubiai keičia puolimą  ()

Ukrainos kariuomenė pakoregavo savo kontrpuolimo strategiją, kad sumažintų aukų skaičių ir toliau smogtų Rusijos pajėgoms, sakoma Karo studijų instituto ataskaitoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-16 „Prarado 20% Vakarų ginklų.“ Ukraina skubiai keičia puolimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NYT laikraštis pranešė, kad neįvardijami Amerikos ir Europos pareigūnai apskaičiavo, kad Rusijos pajėgos per pirmąsias dvi kontrpuolimo savaites sunaikino iki 20 % Vakarų Ukrainai pateiktų ginklų. Todėl Ukraina ėmėsi persvarstyti savo strategiją.

Pareigūnai teigė, kad dėl pasikeitusios Ukrainos strategijos per ateinančias savaites aukų skaičius sumažėjo iki 10 %. Ukrainos kariuomenė pakeitė taktiką, vykdydama ne didelio masto puolimus, o daugiau dėmesio skirdama Rusijos pajėgų nualinimui artilerija ir tolimojo nuotolio raketomis.

Tai atitinka Ukrainos vyriausiojo vado generolo Valerijaus Zalužnio liepos 14 d. pareiškimą, kad Ukrainos netiesioginės ugnies padidėjimas gali ir slopinti Rusijos pajėgas, ir sumažinti Ukrainos nuostolius.

Pagal preliminarų liepos 4 d. ISW vertinimą, atrodo, kad Ukrainos pajėgos sutelkia dėmesį į asimetrinio aukų gradiento sukūrimą, Ukrainos darbo jėgos išsaugojimą lėtesnės teritorijos deokupacijos ir laipsniško Rusijos darbo jėgos bei įrangos išeikvojimo sąskaita.

 

„Tikėtina, kad Ukrainos kariuomenė keletą savaičių tobulino savo kontrpuolimo strategiją. Didesni šių koregavimų padariniai kai kuriems stebėtojams tampa aiškūs tik dabar. Tikėtina, kad Ukraina ir toliau koreguoja savo strategiją ir jos įgyvendinimą viso kontrpuolimo metu, kad palengvintų tolesnę pažangą“, teigiama instituto ataskaitoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(0)
(60)

Komentarai ()