Ukraina išbandė „JAV šoko taktiką“. Smogė kaip JAV desantas Irake. Netikėti rezultatai  ()

Šturmų metu jūrų pėstininkai lengvus šarvus kompensavo greičiu, tačiau mūšiai parodė, kad amerikiečių kariuomenės taktika karo Irake metu nėra universali.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų jūrų pėstininkai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo pradžioje Zaporižios kryptimi naudojo „šoko taktiką“, kad greitai įsiveržtų į priekį ir šturmuotų Rusijos pozicijas. Tačiau ji turi trūkumų, dėl kurių pasikeitė požiūris. Apie tai praneša „Forbes“.

Jūrų pėstininkų vaizdo įrašų serija paaiškina, kodėl reikėjo pakeisti puolimo taktiką. Mūšių Mokrje Jaly upės srityje Donecko srities pietuose Ukrainos kariškiams iš pradžių sekėsi. Tačiau taktika nebuvo universali.

Per vieną tokią ataką birželio pabaigoje rusų tankai sugebėjo sustabdyti puolimą. 35-oji ar 37-oji jūrų pėstininkų brigados buvo puolime, tačiau jų ginkluotė yra lengvesnė nei įprastos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų brigados. Jų arsenale yra prancūziškų AMX-10RC ir kitų šarvuočių.

Pasak autoriaus, jūrų pėstininkams kartais trūksta ugnies jėgos ir šarvų apsaugos. Todėl kovotojai tai kompensuoja greičiu ir agresija. Kariuomenė tikriausiai naudoja amerikiečių taktiką iš Irako karo 2003 m., kai taip pat buvo vykdomi didelio greičio puolimai. Pabrėžiamas netikėtumo ir sukrėtimo poveikis, siekiant supainioti ir suskaidyti kariuomenę.

 

Makarovkoje tokio „griausmingo šturmo“ taktika pasiteisino. Tačiau vieno iš sekančių epizodų metu šarvuočiai dėl palaikomo didelio greičio sugedo, todėl Rusijos tankas sugebėjo sužlugdyti šturmo planus. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai traukėsi, tačiau gavo naudingos informacijos apie įsibrovėlių pozicijas, taip pat sukėlė chaosą savo pozicijose. Kovos šioje srityje tęsis ir ateityje, pažymi leidinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(2)
(56)

Komentarai ()