Rusija skelbia netikėtą pareiškimą dėl „Shahed-136“ dronų. Teheranas viską paneigė  ()

Irano pasiuntinys prie JT Amidas Saeedas Iravani vis dar neigia tiekęs Irano bepiločius orlaivius Rusijos Federacijai. Anot jo, Teheranas „nepalaiko jokios pusės konflikte“ Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė informacija, kad rusiškas dronas „Geran-2“ iš tikrųjų yra iranietiškas „Shahed-136“. Tokie duomenys pasirodė oficialiame Rusijos Federacijos gynybos ministerijos žurnale „Armeysky Sbornik“.

Publikacijoje taktinių ir techninių charakteristikų skiltyje juodu ant balto parašyta, kad dronas „Shahed-136“ geriau žinomas kaip „Geran-2“.

„Šiam tikslui gali būti naudojami ir Irano smogiamieji-žvalgybiniai dronai „Shahed-129“, – rašoma leidinyje ir toliau išvardijamos pagrindinės drono skrydžio charakteristikos.

Situacija išsiskiria tuo, kad šių metų liepos pradžioje Iranas kategoriškai atmetė faktą, kad tiekia Rusijai savo bepiločius orlaivius. Visų pirma, liepos 6 d., JT Saugumo Tarybos posėdyje, Irano ambasadorius prie tarptautinės organizacijos Amidas Saeedas Iravani pareiškė, kad Kijevo kaltinimai dėl Irano dronų tiekimo Rusijos Federacijai yra nepagrįsti.

 

„Iranas kategoriškai atmeta nepagrįstus Ukrainos kaltinimus. Iranas nestoja į jokią Ukrainos konflikto pusę. Tikėjomės, kad po preliminaraus Irano ir Ukrainos ekspertų susitikimo sulauksime įrodymų iš Ukrainos“, – sakė Irano diplomatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()