Kariai tiesiog ūžia. Nufilmavo, ką atėmė iš Rusijos armijos (Video)  ()

Ukrainos kariai iš okupantų atėmė galingą ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai perėmė veikiančią galingą rusišką 152 milimetrų savaeigę haubicą 2S5 „Giacint-S“. Ir pasidalijo jos vaizdais:

„Giacint-S“ - tai sovietinė savaeigė 152 mm haubica, gaminta 1976-1991 metais ir tarnaujanti nuo 1978-ųjų. Jos privalumas - gera įgulos apsauga. Tik ne nuo įprastų ginklų - raketų, dronų, tankų ar artilerijos sviedinių -, o nuo radiacijos, biologinių ir cheminių ginklų. Tiesą sakant, „Giacint-S“ šarvai net nėra tokie tvirti, visa mašina sveria tik 28,2 tonas. Tačiau kelyje 5 žmonių įgula yra apsaugota bent jau nuo sėlinančių ginklų ir pavojų.

Dirbant „Giacint-S“ savo įgulos nesaugo - priešingai nei modernios savaeigės haubicos, „Giacint-S“ negali būti valdoma iš vidaus. Dauguma įgulos narių, išskyrus artileristą, šaudymo metu būna lauke. Paprastai haubicą seka amunicijos transporteris.

Kelyje „Giacint-S“ savo 388 kW dyzelinio variklio dėka išvysto 62 km/val. greitį (25 km/val. bekelėje), su pilnais bakais ši savaeigė haubica gali įveikti 500 km. Atvykusi į poziciją „Giacint-S“ per 3 minutes pasiruošia šaudymui. Ir šaudo 5-6 šūvių per minutę greičiu.

 

Vaizdo įraše matyta „Giacint-S“ haubica nėra pirmoji, kurią perėmė ukrainiečiai. Tiksliau, manoma, kad Ukrainos gynėjai jau perėmė bent 6 šio tipo savaeiges haubicas. Apie 20 „Giacint-S“ haubicų Ukraina turėjo ir prieš karą.

Tuo tarpu Rusija šių senų ginklų (naujausi pagaminti 1991 metais) turi labai daug. Manoma, kad Rusijos sausumos pajėgos prieš invaziją į Ukrainą turėjo apie 900 „Giacint-S“ haubicų (500 iš jų - ilgalaikėse saugojimo vietose), dar apie du šimtus šio tipo artilerijos pabūklų turi Rusijos karinis jūrų laivynas.

(43)
(2)
(41)

Komentarai ()