[ŽT] Prasideda nerealūs įvykiai. Vaikai rengiami karui. Skelbiama, ką įsakė Putinas  ()

Moksleiviai bus mokomi pažinti dronų tipus ir paskirtį, kaip atlikti žvalgybą su bepiločiais orlaiviais ir kaip kovoti su priešo įrenginiais. „Know-how“ pasiūlė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos tarybos pirmininko pavaduotojas Artiomas Šeikinas sakė, kad nuo rugsėjo 1 dienos Rusijos mokyklose bus pradėta mokytis „kovinio dronų naudojimo pagrindų“. Apie tai praneša „RIA Novosti“.

Pradinių karinių mokymų metu Rusijos moksleiviai bus mokomi kovinių dronų naudojimo pagrindų. Federacijos tarybos siūlymui pritarė Rusijos Federacijos švietimo ministerija, o Gynybos ministerija atskleidė programos detales. Vaikams bus pasakojama apie:

  •      dronų tipus;
  •      dronų paskirtį;
  •      veikimo charakteristikas;
  •      drono sandarą;
  •      kaip atlikti vietovės žvalgybą ir naudoti kovos su priešo bepiločiais orlaiviais priemones.

Pažymima, kad programa bus vykdoma ugdymo įstaigose bei karinio-patriotinio ugdymo edukaciniuose ir metodiniuose centruose „Avangardas“. 2023 metų balandį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasiūlė mokyti vaikus elgtis su šiais orlaiviais. Nuo birželio pradžios Rusijos mokyklos pradėjo pirkti „mokomuosius dronus“ ir kitą įrangą.

Taip pat žinoma, kad nuo rugsėjo 1 dienos į gyvybės saugos pagrindų kursą bus įtraukti baziniai kariniai mokymai: šaudymo iš Kalašnikovo automato taisyklės, rankinių granatų veikimo principai ir pirmoji pagalba kovos metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(10)
(-7)

Komentarai ()