Vokietija gali pasitraukti iš tankų projekto. Ukraina grąžina pirmuosius „Leopard“ (Foto)  ()

Ukrainos tankų remonto pradžia nereiškia, kad ginčas tarp Lenkijos ir Vokietijos galutinai baigtas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-23 Vokietija gali pasitraukti iš tankų projekto. Ukraina grąžina pirmuosius „Leopard“ (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas šeštadienį, liepos 22 d., pranešė, kad valstybės gynybos koncerno PGZ gamykla „Bumar-Labedy“ Glivicų mieste iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų paėmė pirmuosius du tankus „Leopard 2A4“ remonto darbams.

Šių mašinų būklė neskelbiama: nuotraukoje matome tik vieną tanką ant tralo.

Lenkija ir Vokietija dėl galimo Lenkijos ginkluotųjų pajėgų žinioje esančių tankų „Leopard 2“ remonto susitarė 2023 metų balandį, po susitikimo „Ramstein“ formatu. Tačiau pirmųjų Ukrainos „Leopardų“ atidavimas remontui nereiškia, kad šis projektas dirba visu pajėgumu.

Portalo „Defence24“ autoriai primena, kad tarp Vokietijos ir Lenkijos vis dar vyksta ginčai, kur iš tikrųjų bus remontuojami Ukrainai perduoti tankai „Leopard 2A5“ ir „Leopard 2A6“.

Vokietijos gynybos ministerijos šiuo metu netenkina tai, kad Lenkijos PGZ atstovai prašo tankų priežiūros paslaugų sąmatos, kuri, pasak vokiečių, yra perpūsta: konkrečiai tik vienos mašinos techninei apžiūrai – apie 100 000 eurų.

 

Vakarų spaudoje pasklido informacija, kad Vokietija gali iš viso pasitraukti iš bendro projekto su Lenkija remontuoti ginkluotųjų pajėgų tankus. Tačiau kol kas Vokietijos gynybos ministerija apsiribojo šiuo pranešimu savo „Twitter“ profilyje – „Leopard 2A5 ir A6 tankų remontas gali prasidėti, kai tik Ukrainos ginkluotosios pajėgos nurodys tokį poreikį. Derybos dėl „Leopard 2A4“ tankų remonto tebevyksta“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(7)
(29)

Komentarai ()