Skelbiama apie generolų maištą Rusijoje. FSB skubiai imasi priemonių (Video)  ()

Dabar V. Putinas vis dar kontroliuoja valdžios bloką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje generolai vis labiau maištauja, o tai veda prie demonstratyvių atsistatydinimų. Procesas įsibėgės po Ukrainos pajėgų sėkmės fronte, įsitikinęs Ukrainos armijos generolas, buvęs užsienio žvalgybos tarnybos vadovas Mykola Malomužas.

Kaip jis pažymėjo „Freedom“, daugelis generolų yra nepatenkinti, tačiau bijo represijų. Tačiau kai kurie iš jų pradeda kelti balsą.

„Tarp kariuomenės tokia tendencija buvo jau seniai. Buvo kritikuojamas V. Putinas su kariuomenei keliamais tikslais, ir S. Šoigu, kuris nėra pajėgus, ir net tas teoretikas (bet ne sisteminis praktikas, ypač agresyviame kare) V. Gerasimovas. Ne tik karinis blokas buvo diskretizuotas kaip visuma, jis jau pradeda griūti. Generolai, dabar jau bando daryti spaudimą V. Putinui dėl Gynybos ministerijos, generalinio štabo viršininko, atskirų komandų nepajėgumo. Todėl atsiranda i.Popovas ir V. Silvestrovas“, – sako M. Malomužas, prisimindamas daugybę pastaraisiais mėnesiais įvykusių generolų – S. Surovikino, M. Mizincevo ir kitų – atsistatydinimų.

Anot generolo, kariškiai, ne mažiau galvoja, kaip išvengti bausmės už karo nusikaltimus Ukrainai.

 

„Aukščiausiasis ešelonas nesutinka su V. Putino pozicija, nemato karo perspektyvų, o svarbiausia - kratosi atsakomybės. Nes jie jau yra bendrininkai, o tuo labiau, kai tęsia nesėkmingą karą, pralaimi mūšio lauke. Bus baudžiamoji atsakomybė ne tik V. Putinui, bet ir konkrečiai jiems,“ – priduria M. Malomužas.

Generolas įsitikinęs, kad rimtų riaušių tarp kariškių artimiausiu metu galima nesitikėti, nes V. Putinas vis dar išlaiko valdžios bloko kontrolę.

„FSB dabar ypač stiprina savo įtaką kariuomenėje, organizuotose privačiose struktūrose, nacionalinėse asociacijose ir visoje šalyje. Bando stabilizuoti padėtį... Vykdomas prevencinis darbas tarp generolų, kai kurie buvo pašalinti, kad nedarytų įtakos situacijai. Kai ukrainiečiai pasieks sisteminių sėkmių mūšio lauke, tada strateginės puolamosios operacijos rytuose pietuose... politikai ir oligarchai sukils lygiagrečiai. Jie lažinsis už tam tikrus politikus, įsijungs kariuomenė ir specialiosios tarnybos. Bet dabar jis vis dar laikosi savo pozicijų ir laviruoja prieštaravimuose įvairiose Gynybos ministerijos struktūrose, ir FSB, ir privačiose struktūrose, politiniuose sektoriuose“, – sako M. Malomužas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)

Komentarai ()