Jungtinė Karalystė pristatė naują tanką „Challenger 2 TES Megatron“. Skelbiama kuo jis ypatingas  ()

Naujoji Jungtinės Karalystės pagrindinio kovos tanko versija yra skirta kovai mieste, todėl turi sustiprintus šarvus. Ir, sutikite, pavadinimas „Megatron“ skamba kietai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės Lulworth Range poligone buvo pristatyta naujausia britų „Challenger 2“ tanko versija, pavadinta „Megatron“, skirta kovinėms operacijoms miesto aplinkoje, praneša „Army Recognition“.

„Challenger 2 TES Megatron“ yra naujausia britų „Challenger 2“ versija. Tiesa, ji buvo matyta ir anksčiau - nuotrauka viršuje daryta 2016 metais.

Ekspertai pastebi, kad „Megatron“ iš esmės atkartoja „M1 Abrams TUSK“ („Tank Urban Survival Kit“) patobulinimus, skirtus pagerinti tanko apsaugą. „Megatron“ turi pagerintą reaktyvių ir pasyvių papildomų šarvų derinį, turintį pagerinti tanko apsaugą nuo miesto aplinkoje tvyrančių grėsmių, tokių kaip mobilios prieštankinės sistemos, savadarbiai sprogstamieji užtaisai ir taip toliau. Miestų aplinka tankams ir kitoms šarvuotoms mašinoms yra labai sudėtinga, nes priešo kariai gali rengti kone trimates pasalas - ataka gali prasidėti ne tik iš priekio ar šonų, bet ir iš viršaus.

TES dalis „Challenger 2 TES Megatron“ pavadinime žymi tanko paruošimą dislokavimui misijose („Theatre Entry Standard“).

Kuo ypatingas „Megatron“?

 

„Megatron“ turi naują šarvų konfigūraciją su kompozitiniais šarvais priekyje ir reaktyviomis šarvų plokštėmis korpuso ir bokštelio šonuose. Dinaminė šarvų apsauga turi pridengti įgulos skyrių ir amunicijos saugyklą nuo sviedinių ir modernių valdomų prieštankinių raketų. Papildomos grotelės sustiprina apsaugą nuo granatsvaidžių smūgių.

„Megatron“ patobulinimai yra susiję ir su apsauga nuo improvizuotų sprogstamųjų užtaisų. „Challenger 2 TES Megatron“ gale yra elektroninės karybos sistema - antenos, galinčiomis trikdyti radijo ir telefono signalus, įprastai naudojamus užtaisams detonuoti per atstumą.

 

„Challenger 2 TES Megatron“ neturi modernesnio pabūklo - tankas naudoja tą patį graižtvinį 120 mm ginklą. Tai yra patobulintas, o ne iš pagrindų naujas tankas, todėl tai nestebina. Kita vertus, ateičiai planuojamas „Challenger 3“ turės lygiavamzdį ginklą, kuris yra labiau suderinamas su kitais NATO tankais. „Megatron“ turi geresnę skaitmeninę ugnies valdymo sistema, naktinio matymo sistemą, pagalbinę energijos sistemą ir kai kurias kitas technologijas.

(23)
(0)
(23)

Komentarai ()