„Turime būti tam pasiruošę.“ Iranas gali perduoti Rusijai dar mirtingesnių ginklų (Video)  ()

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybės atstovo, reikia skubiai plėtoti savo nepilotuojamą aviacijos pramonę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-25 „Turime būti tam pasiruošę.“ Iranas gali perduoti Rusijai dar mirtingesnių ginklų (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Iranas pristatė dar vieną mirtinų bepiločių orlaivių „Shahed-149 Gaza“ versiją, kuri gali nuskristi iki 7000 km. Žurnalistai Ukrainos teletono eteryje paklausė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadovybės pranešėjo Jurijaus Ihnato: kuo šis dronas yra pavojingas Ukrainai ir ar Iranas gali juo pasidalinti su Rusijos armija.

Pasak Ihnato, jis šiuo klausimu neturi tikslios informacijos, tačiau kadangi tarp Rusijos ir Irano yra glaudūs santykiai, įskaitant tiek bepiločių orlaivių, tiek jų gamybai skirtų technologijų tiekimą, šio varianto negalima atmesti.

„Turime būti pasiruošę bet kokių bepiločių orlaivių atakoms. Iranas gali viską perduoti Rusijai. Buvo kalbėta ir apie tą pačią „Arash-2“, kuri atrodo kaip sparnuota raketa. Todėl turime būti pasiruošę tokiems dalykams, nes bepiločiai bus naudojami ir toliau“, – pabrėžė Ihnatas.

Pranešėjas pridūrė, kad Ukrainos kariuomenė atmuša ne tik jau pažįstamų „Shahed-136“ atakas: oro gynybos pajėgos ne kartą numušė ir daugiau „šviežių“ žvalgybinių bepiločių orlaivių „Mohajer-6“. Pasak Jurijaus Ihnato, Ukraina turėtų kuo greičiau padaryti viską, kas įmanoma, kad sukurtų savo pramonę visų tipų dronams gaminti.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()