Neramios žinios iš JAV. Suabejota Ukrainos kontrpuolimo sėkme. Kas nutiko?  ()

JAV pareigūnai baiminasi, kad karas gali užsitęsti, o Vakarams pritrūks ryžto ir išteklių toliau remti Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtonas abejoja, kad derybos dėl visapusiškos Rusijos karinės invazijos į Ukrainą užbaigimo gali įvykti šiais metais, nes Ukrainos kontrpuolimo tempas yra lėtas, o tai rizikuoja pratęsti konfliktą. Tai pranešė „Wall Street Journal“, remdamasis Amerikos pareigūnais.

„Lėtas Ukrainos kontrpuolimas prieš Rusijos įsibrovėlius, esančius įtvirtintose pozicijose, silpnina viltis, kad derybos dėl karo veiksmų pabaigos gali vykti dar šiais metais, ir didina užsitęsusio konflikto grėsmę“, – rašoma leidinyje.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, Vašingtonas pripažįsta, kad Kijevas kol kas nepadarė proveržio kontrpuolime, todėl dar per anksti vertinti jo efektyvumą. Ukraina dar neatsiuntė daugumos kovinių brigadų, ypač tų, kurios buvo apmokytos Europos bazėse. Tačiau jei taip atsitiks ir neduos rezultatų, amerikiečiai pasiruošę „nustatyti kelią į priekį“.

Leidinys priduria, kad situacija dėl užsitęsusio karo Ukrainoje bus išbandymas prezidento Bideno strategijai, kuris mano, kad milijardų dolerių skyrimas karinei pagalbai Ukrainai padės Kijevui derėtis su Rusija iš jėgos pozicijų.

 

„Tai taip pat galėtų mesti iššūkį Vakarų gebėjimui tiekti ginklus, kurių ir taip trūksta, ir užsitikrinti politinę paramą tiems, kurie prieštarauja JAV karo palaikymui“, – rašo „Wall Street Journal“.

Žurnalistai pastebi, kad kai kurie pareigūnai nerimauja dėl to, ar JAV ir jos sąjungininkės turės ryžto toliau palaikyti ar net ją išplėsti, jei kontrpuolimas nepateisins iškeltų lūkesčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(16)
(-13)

Komentarai ()