Lenkija už 58 mln. dolerių perka ypatingą ginklą. Jį teturi vienintelė šalis Europoje  (2)

Gamintojo teigimu, „Saab 340 AEW“ pateikia išsamų vaizdą apie tai, kas vyksta ant žemės. Tai viena iš labiausiai paplitusių oro stebėjimo sistemų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-26 Lenkija už 58 mln. dolerių perka ypatingą ginklą. Jį teturi vienintelė šalis Europoje  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija pasirašė sutartį dėl dviejų švediškų „Saab 340 AEW-300“ ilgojo nuotolio radarų aptikimo ir valdymo orlaivių pirkimo. Sutarties vertė yra maždaug 600 mln. Švedijos kronų (57,81 mln. USD). Tai socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė šalies Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.

„Dėl to bus sustiprintas rytinis NATO flangas, o Lenkijos oro erdvė taps saugesnė“, – rašė ministras.

Lenkija savo ginkluotųjų pajėgų modernizavimui šiais metais planuoja skirti apie 4 % savo bendrojo vidaus produkto.

„Saab 340“ ankstyvojo aptikimo lėktuvas

„Saab 340“ turbopropeleriniai lėktuvai aprūpinti pažangiu „Saab Erieye“ radaru. Pagal sutartį Lenkija taip pat gaus antžeminę įrangą, logistikos patalpas ir pagalbines paslaugas šalies viduje, rašoma bendrovės pranešime spaudai. Sutarties laikotarpis nuo 2023 iki 2025 m.

„Daugelį metų „Saab“ glaudžiai bendradarbiauja su Lenkijos gynybos ministerija. Didžiuojamės galėdami toliau stiprinti ryšius su oro pajėgomis, kurios gaus ankstyvo aptikimo sistemų ir tinklų galimybes“.

„Saab 340 AEW“ kartu su antžemine įranga pateikia išsamų vaizdą apie tai, kas vyksta ant žemės. Duomenys gali būti naudojami kariniais ir civiliniais tikslais – žvalgybos ir gelbėjimo operacijoms.

 

Į 9 šalis pristatyti įvairių konfigūracijų ankstyvojo aptikimo orlaiviai „Saab 340 AEW“. Tai viena iš labiausiai paplitusių stebėjimo sistemų pasaulyje, teigiama Švedijos įmonės oficialiame tinklalapyje.

Šiuo metu Europoje „Saab 340 AEW“ eksploatuoja vienintelė Švedija, kuri esamus lėktuvus ketina pakeisti į „SAAB Globaleye“. Be Švedijos, „Saab 340 AEW“ naudojami Tailando pajėgose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(1)
(31)

Komentarai (2)