Skelbiama paslaptis. Kaip Ukrainos dronams pavyksta apeiti rusų oro gynybą ir radarus  (1)

Ukraina rado būdų ištirti Rusijos oro gynybą ir dabar ją tiesiog apeina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Agentūra“ praneša, kad dronų atakos Kryme ir Maskvoje yra vis sėkmingesnės, nes ankstesnių atakų metu pavyko ištirti Rusijos ginkluotųjų pajėgų oro gynybos vietas ir taktiką. Dabar sukaupti duomenys pritaikomi praktiškai, pažymėjo atvirųjų šaltinių žvalgybos analitikas Kirilas Michailovas.

Pasak jo, jei Rusija neišmoks reaguoti į naujas grėsmes ir pasikeitusią Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktiką, papildomos oro gynybos sistemos nepadės - ir jos bus apeitos.

Gali būti, kad Ukraina gavo Rusijos oro gynybos baterijų atvaizdus ir dabar naudoja jų vietos duomenis, kad nubrėžtų dronų ir raketų atakų trajektorijas, kad jos nepatektų į radarų veikimo lauką, sakė karo ekspertas Jurijus Fiodorovas. Anot jo, tai, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dronai laisvai pasiekia Maskvą, įrodo, kad Rusijos oro gynybos sistema neveikia.

Tiesa, apeiti oro gynybą nėra būtina. Vienas dronas, galimai atskridęs su ukrainiečių linkėjimais, nukrito vos 300 metrų atstumu nuo oro gynybos sistemos „Pancir“. Karo ekspertas Pavelas Luzinas paaiškino, kad „Pancir“ veikimui reikia išankstinio perspėjimo.

 

„Didžiųjų Rusijos miestų ir pramonės centrų oro gynyba niekada rimtai nepasirengė atremti mažų dronų atakų“, – paaiškino Luzinas . „Tai iš dalies kompensuoja elektroninės karo sistemos, saugančios Kremlių ir kitus svarbius objektus“.

Dar vienas atsakymas gali skambėti taip - „Storm Shadow“. Tai tiesiog yra labai pajėgi sparnuotoji raketa, kuri yra sunkiai įkandama Rusijos sistemoms.

(26)
(0)
(26)

Komentarai (1)