[ŽT] Rusai blokuojami. Užsidaro vienas paskutinių pinigų kanalų  ()

Keturių buvusių NVS šalių – Gruzijos, Armėnijos, Kazachstano ir Uzbekistano – bankai nustoja dirbti su Rusijos „Unistream“ mokėjimo sistema, kuria rusai naudojasi išgrynindami lėšas užsienyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentūros kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas „Telegram“ pranešė„Pamažu užsidaro vienas paskutinių rusams prieinamų kanalų siųsti lėšas į užsienį. Užsienio šalių bankai masiškai skelbia atsisakantys priimti mokėjimus iš Rusijos Federacijos per sistemą „Unistream“, kurios bankui-operatoriui praėjusios savaitės pabaigoje buvo pritaikytos JAV sankcijos. Tai ypač aktualu buvusiose NVS šalyse“.

Jermakas pažymėjo, kad pervedimus į užsienį per „Unistream“ sistemą, kuri prieš karą sudarė mažiausiai 40% tokių operacijų, jau sustabdė trys Sakartvelo bankai – TBC, „Bank of Georgia“ ir „Liberty bank“. Paskutiniai du bankai pagal turtą yra didžiausi šalyje.

„Armėnijoje 4 iš 18 bankų atsisakė dirbti su „Unistream“. Kazachstane valstybinis pašto operatorius „Kazpošta“ nustojo priimti ir siųsti pinigus per šią sistemą. Uzbekistane „Ipoteka-bank“, „Kapitalbank“ ir „Hulk-bank“ atsisakė bendradarbiauti su „Unistream“, - rašė Jermakas.

 

Pati „Unistream“ sustabdė pervedimus į Sakartvelą, Turkiją ir Izraelį.

(128)
(0)
(128)

Komentarai ()