30 Ukrainos kareivių prieš 300 rusų. Skelbiama apie žiaurų mūšį (Video)  ()

Pirmosios kovos valandos dėl Antonovo oro uosto Hostomelyje buvo pačios svarbiausios. Jei priešas būtų jį užėmęs, jis būtų galėjęs išlaipinti daugybę karių ir karinės technikos vos už 25 kilometrų nuo Kyjivo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovos dėl aerodromo Hostomelyje prasidėjo 2022 metų vasario 24 dieną ir tęsėsi iki kovo 31 dienos. Žvalgai teigė, kad okupantai su didele tikimybe galėjo užgrobti Kyjivą, jei oro uostas būtų jų kontroliuojamas.

Kaip 30 žvalgybos karių kovojo su 300 Maskvos desantininkų

Žvalgas ir kovų dėl Antonovo oro uosto dalyvis kalbėjo apie nežinomus aršios akistatos faktus. Jis aiškino, kad Ukrainos žvalgyba turjo tam tikrų faktų, jog rusai gali išsilaipinti Hostomelio oro uoste, todėl šis objektas buvo apibrėžtas kaip „strategiškai svarbus“. Po to ten buvo išsiųsta 30 žvalgybos kovotojų, kad būtų užkirstas kelias sostinės užgrobimui.

Žvalgai tiksliai nežinojo visų Rusijos puolimo plano detalių, tačiau ėmė aiškintis apytikslius priešo veiksmus. Kovotojas pasakojo, kad nuo vasario 20 dienos kariai rengia pasalą, stebėjimo punktus ir treniruoja galimas kautynes ​​su priešu.

Vasario 24 d. priešas pradėjo plataus masto puolimą. Žvalgybos karys pabrėžė, kad į Hostomelį skrido 2 lėktuvai ir apie 35-38 sraigtasparniai. Po to buvo nuspręsta, kad mūšiuose dalyvaus tik apmokyti kovotojai, nes visiems trūko apsaugos ir ginklų. Be to, žvalgybos atstovai jau buvo aerodrome ir parengė tam tikrus scenarijus.

 

Apie 30 Ukrainos žvalgybos karių išvyko į akistatą su 300 Maskvos desantininkų. Kaip prisipažino kovotojas, jie turėjo tik Kalašnikovo automatus, keletą granatsvaidžių, 1 šarvuotį transporterį ir granatas iš ginklų.

Kovotojas pabrėžė, kad oro uosto apsauga buvo viena iš pagrindinių užduočių. Iš tiesų per tą laiką kariniame dalinyje buvę Nacionalinės gvardijos šauktiniai turėjo būti atitraukti iš Hostomelio, rūpintis miesto gynyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(2)
(59)

Komentarai ()