Į Ukrainą atkeliauja mirtina jėga iš JAV! Geriausi tankai pasaulyje traiškys okupantus  ()

Žurnalistų teigimu, be tankų perdavimo, JAV iki metų pabaigos nori pradėti apmokyti ukrainiečių pilotus naikintuvais F-16.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių tankai „Abrams“ į Ukrainą pasieks jau 2023 metų rudens pradžioje. Apie tai „Politico“ rašo remdamasi šešiais anoniminiais JAV pareigūnais, kurie yra susipažinę su JAV planu.

Pranešama, kad jau rugpjūtį JAV kelis tankus „Abrams“ perduos remontuoti į Vokietiją. Pasibaigus įrangos paruošimui, pirmoji partija nedelsiant išvyks į Ukrainą.

Žurnalistų teigimu, JAV siunčia senesnius M1A1 modelius, o ne modernesnę M1A2 versiją. Kol Ukraina gautų naujus modelius, prireiktų ištisų metų.

Leidinys rašo, kad Bideno administracija nori kuo greičiau Ukrainai perduoti daugiau ginklų, kad juos būtų galima panaudoti ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo metu. Be to, be tankų perdavimo, JAV iki metų pabaigos nori pradėti Ukrainos pilotų mokymus naikintuvais F-16.

Straipsnyje teigiama, kad amerikiečių tankai taps nauju mirtinu ginklu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų arsenale. Pranešama, kad pradinę partiją sudarys 6-8 tankai. Iš viso JAV planuoja išsiųsti 31 tanką.

Vienas iš žurnalistų kalbintų pareigūnų teigė, kad tankai į Ukrainą galėtų atvykti net rugpjūtį, tačiau šios sąlygos gali būti pernelyg optimistinės. Tačiau iš tankų bus pašalintos pačios jautriausios technologijos, tarp jų kai kuriais atvejais ir slapti nusodrintojo urano šarvai.

 

„Nors Ukrainos kariai pastarosiomis dienomis padarė tam tikrą pažangą vienoje iš puolimo linijų, jie yra veikiami stiprios artilerijos ir oro ugnies, lėtai veržiantis per tankius minų laukus ir priešo apkasus“, – pažymėjo žurnalistai.

Be to, šaltiniai teigė, kad JAV ir sąjungininkai stengiasi sukurti infrastruktūrą, skirtą „Abrams“ tankams remontuoti Europoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)

Komentarai ()