Šoigu vizitas į Šiaurės Korėją. Ką jam parodė Kim Jong Unas?  ()

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu oficialiam vizitui atvyko į Šiaurės Korėją. Ne šiaip sau - Rusijai svarbu pademonstruoti, kad ji nėra izoliuota. Be to, manoma, kad jis prašo ginklų ir vieną Šiaurės Korėjos lyderis jam parodė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar anksčiau pasirodė informacijos, kad Rusija Ukrainoje naudoja Šiaurės Korėjos amuniciją, bet gali būti, kad Šoigu nori ir ginkluotės sistemų.

70-ųjų Korėjos karo pabaigos metinių proga Šoigu susitiko su Kim Jong Unu. Šiaurės Korėja patvirtino, kad remia Rusijos „kovą už teisingumą“, o Šoigu Kim Jong Unui perdavė Putino laišką, dėkojantį už tą paramą. Tada Kim Jong Unas svečiui rodė balistines raketas ir, atrodo, naują droną. Tik, kaip rašo „Reuters“, kažin, ar Šoigu pamena, kad Šiaurės Korėja negali turėti branduolines galvutes nešti galinčių raketų - jos yra uždraustos pagal Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliuciją, priimtą su Rusijos ir Kinijos parama.

Tai nėra pirmas kartas, kai Rusijos ar Kinijos pareigūnai lankosi Šiaurės Korėjoje. Tačiau anksčiau jie nesirodė viešai prie besiplečiančio Šiaurės Korėjo branduolinio arsenalo. Aišku, kad už uždarų durų buvo aptariama viskas, bet Rusija ir Kinija bent jau viešai paramos šiai programai neišreiškė ir, atrodo, tarsi norėjo apsimesti, kad nežino, kad Šiaurės Korėja plečia savo branduolinės ginkluotės pajėgumus. Kadangi dabar Šoigu apžiūrinėjo Šiaurės Korėjos raketas, įskaitant ir tas, kurias draudžia Saugumo Tarybos rezoliucija, kurią pasirašė ir Rusija, galima sakyti, kad visos kaukės nukrito.

 

JAV Valstybės departamento atstovo spaudai pavaduotojas Vedantas Patelis sakė, kad Vašingtonas yra susirūpinęs dėl Maskvos ir Pchenjano ryšių.

„Rusijos parama šioms neteisėtoms ginklų programoms – blokuojant papildomus veiksmus JT Saugumo Taryboje, dalyvaujant renginiuose Pchenjane, švenčiant šiuos ginklus, negebant susidoroti su Šiaurės Korėjos sankcijų vengimu – visa tai tik pabrėžia, kokia žalinga ji tapo tarptautinės taikos ir saugumo išsaugojimu“, – sakė Patelis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(4)
(-1)

Komentarai ()