Nuteistas mirti. Garsus Ukrainos laidų vedėjas pateko į Iraną. „Tai, kas ten nutiko, prilygsta stebuklui“ (Video)  ()

Viskas prasidėjo filmuojant senovinius griuvėsius dronu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bolšoj krug“ programos autorius Artem Surin laidoje „Snidanka z 1+1“ pribloškė žiūrovus, papasakodamas, kaip jis buvo nuteistas mirties bausme Irane.

Laidos autorius aplankė visus žemynus, 280 dienų praleido kelionėje aplink pasaulį. Viena ekstremaliausių istorijų nutiko Irane. Ukrainietis buvo nuteistas mirties bausme už šnipinėjimą. Jis pasakojo, kad viskas prasidėjo filmuojant senovinius griuvėsius dronu. Nepaisant to, kad tinklaraštininkas turėjo leidimą filmuoti, Irano policija nenorėjo  klausytis jo pasiaškinimų.

„Tą vakarą buvau sulaikytas, o kitą rytą jau vyko teismas: be vertėjo, be advokato, be niekieno. Manęs neišklausę nusprendė, kad Ukrainos pilietis Artem Surin kaltinamas tuo, kad šnipinėja prieš Islamo Respubliką ir yra suimamas. Žinojau, kad šioje situacijoje yra tik 2 variantai: 1 - įkalinimas iki gyvos galvos, 2 - mirties bausmė. Po kelių valandų atsidūriau kalėjime, o kitą rytą mane perkelė į kalėjimą. Tai juk tie patys nusikaltėliai, kurie numušė Ukrainos lėktuvą. Tada man atrodė, kad man jau viskas“, – sakė Artem.

Per vieną iš apklausų kalėjimo pastate ukrainietis keliautojas sutiko pareigūną, kuris nulėmė jo likimą. Šį susitikimą jis pavadino tikru stebuklu.

„Vėliau išanalizavau, jei mane būtų atvežę po 10 sekundžių, jo vietoje būtų buvęs kas nors kitas, o visi, kuriuos sutikau Irano teisėsaugos institucijose, yra monstrai. Ten vyksta patyčios. Tačiau daug valandų trukusios apklausos metu pareigūnas priėmė sprendimą mane paleisti. Tai buvo stebuklas. Kai sėdėjau kalėjime, Ukrainos ambasada taip pat stengėsi man padėti. Pavykus iš ten ištrūkti, mane evakavo ir priglaudė savo ambasadoje. Tada buvau evakuotas iš šalies į Azerbaidžaną. Net jie sakė, kad įvyko stebuklas“, – sakė populiarios laidos vedėjas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()