„Tai revoliucija. Ukraina kardinaliai pakeitė karą.“ JK ekspertas skelbia, kas nutiko  ()

Karo Ukrainoje metodai stipriai paveiks visų vėlesnių karų kovos pobūdį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ir Ukrainos karas sukėlė revoliuciją karo taktikoje, nes buvo pradėti plačiai naudoti visų rūšių dronai, komentare „Sky News“ sakė britų karo analitikas Seanas Bellas.

„Nors bepiločiai orlaiviai yra pažeidžiami ir dauguma jų yra numušami, kai kurie vis dėlto prasprūsta – kadangi juos paprastai galima įsigyti pigiai, bepiločių orlaivių pasaulyje kiekybė turi savo kokybę“, - aiškino jis.

Analitikas pažymi, kad įprastiniai ginklai reikalauja daug pastangų ir išlaidų, kad būtų pritaikyti konkrečioms užduotims vykdyti. Tačiau dronus, priešingai, labai lengva modifikuoti, o tai labai keičia jų veiksmingumą mūšio lauke.

Kaip tokio itin specializuoto, bet itin efektyvaus įrankio pavyzdį S. Bellas pateikia dronus „Hornet Nano“, įtrauktus į naująjį JAV pagalbos Ukrainai paketą. Šis miniatiūrinis vos 17 cm ilgio ir 30 g svorio dronas gali skristi 25 minutes iki 14 km/h greičiu ir teikti tiesioginę vaizdo transliaciją į antžeminę stotį. O priešui beveik neįmanoma aptikti šio drono.

 

„Karas Ukrainoje sukėlė revoliuciją bepiločių orlaivių naudojimo srityje, kuri turės didelį ir gilų poveikį šiuolaikiniam karui“, - teigia Bell.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(1)
(45)

Komentarai ()