„Karas truks 4 metus“. Ministrai neišlaikė. Įvyko tikra batalija tarp Slovakijos ir Vengrijos (Video)  ()

Vakarų diplomatai negalėjo rasti bendros kalbos, kai buvo kalbama apie Rusijos agresiją Ukrainoje. Slovakijos politikas įsitikinęs, kad pagrindinė problema šiandien yra Rusija, o ne Europos Sąjungos pozicija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ir Slovakijos užsienio reikalų ministrai išsakė savo nuomonę apie karą Ukrainoje, kurie vienas kitam pasirodė kategoriškai prieštaraujantys. Jų dialogas socialiniame tinkle „Twitter“ vyko liepos 30 d.

Vengrijos vyriausybės atstovas Zoltanas Kovačas pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjártó skundžiasi, kad Europos Sąjunga ir toliau remia Ukrainą kare su Rusijos Federacija.

Šiuo atžvilgiu, jo nuomone, karas tęsis dar mažiausiai ketverius metus.

„ES mano, kad karas Ukrainoje tęsis dar ketverius metus. Kiek žmonių mirs per šiuos ketverius metus? Kiek vengrų mirs per ketverius metus? O kiek dar sunaikinimų bus per ketverius metus“, – mano Peteris Szijjártó.

Slovakijos užsienio reikalų ministras Myroslavas Vlahovskis pamatė šią ištrauką internete ir negalėjo „praeiti pro šalį“. Jis mano, kad prieš išsakydamas tokias tezes jo kolega iš kitos šalies pirmiausia turėjo pasiteirauti tikrosios žmonių nuomonės, nes jos gali nesutapti su realybe.

 

„ES sudaro 27 šalys. Nepamenu jokių diskusijų, kai sakytume, kad karas truks 4 metus. Karas gali baigtis rytoj. ES nėra problema, Rusija yra problema“, – atsakė Myroslavas Vlahovskis.

Žinutės pabaiga buvo pažymėta fraze vengrų kalba: „Ruszk haza! Lejen béke!“, kuri verčiama kaip „Rusai namo! Tebūnie taika!“. Tai aliuzija į 1956 metų Vengrijos sukilimą, kurį numalšino SSRS kariuomenė.

Tuo dialogas nesibaigė, o Slovakijos ministrui atsakė Vengrijos valstybės sekretorius Tamásas Mentseris. Jis mano, kad Myroslavas Vlohovskis arba turi blogą atmintį, arba pradeda meluoti.

 

Paskutiniame ES užsienio reikalų ministrų susitikime aptarėme pasiūlymą ginklų tiekimui Ukrainai finansuoti artimiausius 4 metus skirti 5 milijardus eurų per metus. Slovakijos užsienio reikalų ministras neprieštaravo šiam siūlymui. Klausimas: Jei karas nesitęs per ateinančius 4 metus, tai kodėl turėtume finansuoti ginklų tiekimą?“, – rašoma pranešime.

Kartu Budapešto pozicija nepasikeitė – esą jie nori neatidėliotinų paliaubų ir taikos.

Atsakydamas į tai, Myroslavas Vlahovskis pareiškė, kad jo atmintis yra gera, tačiau jis nemato ryšio su Ukrainos galimybėmis gintis ateityje ir karo trukme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(1)
(44)

Komentarai ()