Bus ypatinga operacija. Specialus Ukrainos padalinys nuvyko į JK. Skelbiami ypač slapti mokymai  ()

Pratybos vyksta uždaroje kovinėje stovykloje Devone. Ukrainos specialiosios pajėgos aktyviai naudos įrangą, kad pakenktų ir sutrikdytų Rusijos karių logistiką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-31 Bus ypatinga operacija. Specialus Ukrainos padalinys nuvyko į JK. Skelbiami ypač slapti mokymai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų kariuomenė šiuo metu rengia elitinę Ukrainos specialiųjų pajėgų brigadą, kuri planuoja atgauti Krymo kontrolę prieš Kalėdas. Apie tai praneša bulvarinis laikraštis „Sunday Express“.

Šaltinio teigimu, daugiau nei 2000 Ukrainos karių atvyko į atokią Dartmuro (Anglija) vietą specialioms pratyboms. Šie kariai priklauso elitinei specialiųjų pajėgų brigadai.

Teigiama, kad šios karinės pajėgos vadovaus Krymo susigrąžinimo operacijoms, o kitos dvi pajėgos, kurios leidinyje neatskleidžiamos, vykdys lygiagrečias atakas. Išsami informacija apie kitas operacijoje dalyvaujančias pajėgas kol kas lieka konfidenciali.

Krymo atkovojimo operacija apims oro, sausumos ir jūros smūgius. Ukrainos specialiosios pajėgos aktyviai naudos įrangą, kad pakirstų ir paralyžiuotų Rusijos karius. Be to, šarvuotieji daliniai taip pat dalyvaus pralaužiant priešo gynybą.

Operacija bus paremta naujomis ilgo nuotolio raketų atsargomis, kurios bus tiekiamos iš tokių šalių kaip JK, JAV ir Vokietija. Šios raketos greičiausiai suteiks Ukrainos pajėgoms papildomos ugnies galios ir padidins jų efektyvumą kontroliuojant teritorijas.

Pratybos vyksta uždaroje kovinėje stovykloje Okehamptone, Devono grafystėje, ir skirtos išskirtinai Ukrainos kariuomenei.

 

Šeštadienio vakarą aukštas Didžiosios Britanijos kariuomenės pareigūnas pažymėjo, kad pratybose akcentuojamas lanksčios NATO taktikos naudojimas. Tai padeda Ukrainos kariuomenei „suformuoti mūšio erdvę“, kuri yra prieš smogimą priešo širdyje.

„Jos susigrąžinimo operacija bus kelių atakų prieš Rusijos karius dislokavimo operacija. Galime išmokyti juos savo taktikos ir parodyti, kaip naudotis įranga, bet sėkmė priklausys nuo ukrainiečių gebėjimo greitai prisitaikyti ir įveikti sunkumus“, – sakė šaltinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()