„Deportacija neveiks.“ Ukrainai iškilo didelė dilema. Kas bus su Krymą atsisakiusiais palikti rusais  ()

Per pastaruosius 9 okupacijos metus Kryme apsigyveno apie milijonas rusų. Kyla klausimas, kaip atsikratyti nepageidaujamų pusiasalio svečių, kai jį išlaisvins Ukrainos ginkluotosios pajėgos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akivaizdu, kad rusai negali likti nenubausti Krymo teritorijoje, kurią deokupuos Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Tačiau Ukrainai kyla dilema: ką daryti su rusais, atsisakiusiais palikti Krymą?

Apie tai „24 kanalui“ papasakojo Krymo totorių Medžliso vadovas Refatas Čubarovas.

Labai tikėtina, kad iki deokupacijos ar bent jau jos metu dauguma rusų savo noru išvyks į Rusiją. Kartu aišku, kad dalis žmonių liks Ukrainos Kryme.

„Bendradarbiaudami su valstybės institucijomis stengiamės kurti konkrečius mechanizmus. Turi būti tam tikras „išstūmimo“ mechanizmas. Deportacija to nepavadinčiau, nes šis žodis turi kitokią (semantinę) reikšmę“, – pastebėjo Čubarovas.

Tiesą sakant, pagal įstatymą kiekvienas užsienietis ar asmuo be pilietybės, neteisėtai esantis Ukrainos teritorijoje, turėtų būti nubaustas. Tai apima ir asmens deportaciją už Ukrainos ribų.

„Problema ta, kad ši norma ir tvarka, pagal mūsų įstatymus, yra individualaus pobūdžio. T. y. būtina pradėti nagrinėti bylą dėl kiekvieno asmens, paduoti į teismą, priimti sprendimą dėl ekstradicijos. Žmonės gali tai apskųsti“, – sakė Čubarovas.

 

 

Atitinkamai, kai kalbama apie milijoną tokių pažeidėjų, įstatymo nustatyta tvarka yra neveiksminga. Todėl dabar pareigūnų prašoma tobulinti teisės aktus, kad būtų numatyti teisiniai mechanizmai, kurie nesuteiktų jokių šansų nelegaliai Kryme apsigyvenusiems asmenims.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(0)
(83)

Komentarai ()