[ŽT] JAV siunčia į Ukrainą kitokius „Abrams“ nei tikėtasi. Skelbiama, kodėl taip yra  ()

JAV siųs senesnius „Abrams“ modelius į Ukrainą. Žiniasklaida išsiaiškino priežastį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina gaus tankus M1A1 „Abrams“ iš Jungtinių Amerikos Valstijų, nes norint išsiųsti modernesnę M1A2 „Abrams“ versiją, prireiktų metų.

Apie tai rašo „Politico“, cituodamas šešis su tuo susipažinusius pareigūnus.

Žurnalistų teigimu, rugpjūtį keli tankai atkeliaus į Vokietiją, kur bus pagaliau suremontuoti. Tikimasi, kad „Abrams“ rugsėjį stos į mūšio lauką Ukrainoje.

JAV prezidento Joe Bideno administracija pažymėjo, kad jie stengiasi kuo greičiau pristatyti ginklus Ukrainai. Anot žiniasklaidos, Ukraina gaus senesnius M1A1 modelius, o ne modernesnę M1A2 versiją, nes pastarosios pristatymas užtruktų metus.

„Newsweek“, remdamasis Pentagono atstovu, rašo, kad M1A1 „Abrams“ turės „labai panašias galimybes“. Juose bus sumontuota 120 mm patranka ir 50 kalibro sunkusis kulkosvaidis.

 

Pasak Londono Karališkojo koledžo Karo studijų katedros mokslininkės Marinos Miron, „paprastesnis variantas labiau tinka, atsižvelgiant į laiko apribojimus“.

Ekspertė pastebėjo, kad M1A2 elektronika yra pažangesnė, o tai suteikia tam tikrų pranašumų tanko įgulai, ypač ginklininkui ir vadui. Tačiau šios sistemos yra sudėtingesnės ir reikalauja ilgesnių mokymų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(5)
(43)

Komentarai ()