Kažkas nupirko daugybę „Leopard“ tankų. Skelbiama, kas dabar bus  ()

Po remonto jie bus išsiųsti į Ukrainą per Vokietiją ir Italiją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-08 Kažkas nupirko daugybę „Leopard“ tankų. Skelbiama, kas dabar bus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nežinoma šalis iš Belgijos bendrovės OIP nupirko 50 tankų „Leopard 1“, kurie bus išsiųsti į Ukrainą. Apie tai pranešė „Business Am“.

Žurnalistų teigimu, po kapitalinio remonto pirmieji egzemplioriai per Vokietiją ir Italiją bus išsiųsti į Ukrainą. Pakeliui jie bus aprūpinti naujomis ginklų sistemomis. Informacija apie tai, kuri šalis įsigijo tankus, kol kas nepranešta.

Prieš keletą metų Belgijos kariuomenė nutraukė „Leopard 1“ eksploataciją. Pagrindinė priežastis buvo didelė kaina. Siekdama sutaupyti pinigų, kariuomenės vadovybė nusprendė nutraukti visų sunkiasvorių vikšrinių transporto priemonių eksploataciją ir pakeisti jas lengvesnėmis šarvuotomis mašinomis su padangomis. Penkiasdešimt „Leopard 1“ nuo tada buvo OIP sandėlyje.

 

Tačiau tankai niekada nepateko į įrangos, kurią Belgija tiekia Ukrainai, sąrašą, nes šalies vyriausybė manė, kad juos per brangu pradėti eksploatuoti.

Publikacijoje taip pat pažymima, kad Belgija tankus bendrovei pardavė „maždaug už metalo laužo kainą“ – už 15 000 eurų už vienetą, nes kariuomenė turėjo per mažai angarų, kuriuose tilptų išmontuota įranga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(151)
(8)
(143)

Komentarai ()