Situacija sparčiai kaista. „Tai gali privesti prie tiesioginio NATO ir Rusijos konflikto“  ()

Admirolas Jamesas Stavridis mano, kad jei NATO valstybės narės Juodosios jūros regione užtikrins transporto laivų saugumą, tai kariniu požiūriu reikš Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno pralaimėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs NATO pajėgų Europoje vyriausiasis vadas admirolas Jamesas Stavridis teigė, kad Rusijos atakos prieš laivus tarptautiniuose Juodosios jūros vandenyse gali sukelti tiesioginę Rusijos Federacijos ir Šiaurės Atlanto aljanso konfrontaciją. Tai rugpjūčio 16 dieną pranešė Amerikos leidinys „Politico“.

Anot jo, konfliktas gali išprovokuoti Rusijos pusę perimti ir tikrinti laivus, kurie bandys įplaukti į Ukrainos uostus.

Rusijos veiksmai tarptautiniuose Juodosios jūros vandenyse kelia realią riziką, kad situacija peraugs į karą jūroje tarp NATO ir Rusijos Federacijos“, – mano Stavridis.

Kartu buvęs admirolas pažymėjo, kad Aljanso šalys neketina aprūpinti Ukrainos visais reikalingais ginklais, o mieliau stebi, kaip Rusija „smaugia savo ekonomiką neteisėta blokada“. Nors, kita vertus, jei Maskva nuspręstų imtis agresyvesnių veiksmų Juodojoje jūroje, NATO blokas gali užtarti ir siųsti savo laivus bei lėktuvus lydėti transportinius laivus.

 

„Jei Rusija pradės konfiskuoti laivus ar bandys juos atbaidyti, manau, NATO greičiausiai atsakys remdama humanitarinį laivybos koridorių“, – sakė Stavridis.

Buvęs vadas pridūrė, kad jei Juodosios jūros aljanso šalys, tokios kaip Turkija, Rumunija ir Bulgarija, įsikiš į situaciją, tai reikš, kad „Rusijos Juodosios jūros laivynas bus kariškai nugalėtas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(4)
(80)

Komentarai ()