Neįtikėtina žinia. Ukrainoje prasidės monstriškų tankų gamyba  (1)

Iki mėnesio pabaigos Ukrainoje pradės veikti Vakarų tankų aptarnavimo įmonė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rheinmetall“ generalinis direktorius Arminas Pappergeris sakė, kad iki rugpjūčio pabaigos bus atidaryta įmonė, kuri aptarnaus vakarietiškus šarvuočius.

Tai jis pareiškė duodamas interviu leidiniui „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“.

Vakarų technikos aptarnavimui Vokietijos gynybos milžinė jau rengia 12 Ukrainos specialistų, o kiek vėliau prie jų prisijungs panašus specialistų skaičius. Iki mėnesio pabaigos bus aptarnaujami pirmieji vakarietiški tankai.

Pappergerio teigimu, Ukraina turi pakankamai tankų gamyklų, kurios buvo pastatytos dar sovietiniais laikais. Todėl „Rheinmetall“ planuoja išsinuomoti patalpas, kad ten 1-2 gamybos linijose įkurtų NATO įrangos gamybą. Yra žinoma, kad „Rheinmetall“ kartu su „Ukroboronprom“ kuria bendrą gamybos įmonę, kurioje didžioji akcijų dalis priklausys Vokietijos įmonei.

 

„Norime tai padaryti lokaliai, nes vieną dieną Ukraina turi tapti nepriklausoma ginklų gamyboje. Vakarai negali apmokėti visų sąskaitų amžinai, ir prezidentas Zelenskis sutinka“, – sakė generalinis direktorius.

Ukrainoje planuojama pagaminti perspektyvų tanką „Panther“. Skaičiuojama, kad per metus bus pagaminama iki 400 tankų. Be to, Ukrainoje bus gaminama amunicija ir remontuojami „Fuchs“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(1)
(53)

Komentarai (1)