„Prasidėjo!“. Reznikovas skelbia super gerą žinią  ()

Pasak Ukrainos gynybos ministro, mokymai truks mažiausiai šešis mėnesius ir baigsis, kai instruktoriai supras, kad pilotai, inžinieriai ir technikai yra įgiję pakankamai įgūdžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pilotai, technikai ir inžinieriai pradėjo treniruotis naikintuvais F-16. Tai „24 kanalui“ pranešė Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

„Mokymai jau prasidėjo“, – žurnalistai citavo Reznikovą.

Pačių pratybų detalių ministras neatskleidė, tik pažymėjo, kad į orlaivių koaliciją įtraukta 11 šalių partnerių. Projektui vadovauja Nyderlandai ir Danija. Ministras taip pat pridūrė, kad be mokymų naikintuvais dalyviai tobulina anglų kalbos lygį, nes neužtenka elementarių žinių.

Apie mokymų pabaigą instruktoriai praneš, kai supras, kad pilotai, inžinieriai ir technikai yra įgiję pakankamai įgūdžių ir bendrauja tarpusavyje.

„Šis pasirengimo laikotarpis mokymų forma bus skirtas projekto tęsimui, kad suprastume, kada turėsime lėktuvų tiesiogiai. O svarbiausia kiek“, – pabrėžė Ukrainos gynybos ministras.

Minimalus pasirengimo laikotarpis yra šeši mėnesiai. Vakarų instruktoriai terminą nustatė po dviejų ukrainiečių pilotų mokymų JAV. Bet kadangi visiems – nuo ​​pilotų iki techninio personalo – reikia visapusiško mokymo, nes be profesionalios komandos lėktuvas negalės atlikti kovinės misijos, šiuo metu nežinia, kiek laiko bus skirta treniruotėms.

 

„Kas gali greičiau, tas gali. Žmonės talentingi. Bet tegul nėra iliuzijų, gali atsitikti taip, kad po 5 mėnesių kai kurie pilotai bus pasiruošę, bet inžinieriai ir technikai nebus pasiruošę. O lėktuvas yra labai sudėtinga sistema. Vieno piloto neužtenka. Sukurti pagrįstus lūkesčius – mažiausiai 6 mėnesiai. Bet nenusivilkite, jei tai bus ilgiau“, – sakė Ukrainos gynybos ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(1)
(80)

Komentarai ()