Net sraigtasparniai. Kinija slapta ginkluoja Rusiją  ()

Tik pirmąjį šių metų ketvirtį Rusijos karinės įmonės iš Kinijos gavo dešimtis tūkstančių prekių. Pekinas taip pat perdavė į Maskvą šešis sraigtasparnius ir mažiausiai 1000 bepiločių orlaivių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo didelio masto karo Ukrainoje pradžios Kinija Rusijos Federacijai perdavė tūkstančius krovinių, kurie gali būti panaudoti kariniams tikslams. Apie tai rašo „The Telegraph“.

Leidinio tyrimas įrodė, kad Pekinas padeda apginkluoti Rusijos ginkluotąsias pajėgas, aprūpindamas šalį agresorę sraigtasparniais, bepiločiais orlaiviais, optiniais taikikliais ir gynybos pramonėje naudojamais metalais.

Žurnalistų teigimu, tik pirmąjį 2023 metų ketvirtį Rusijos įmonės, įskaitant tas, kurioms taikomos sankcijos, gaminančios raketų paleidimo įrenginius, šarvuočius ir strateginius bombonešius, iš Kinijos gavo dešimtis tūkstančių siuntų.

Be to, likus dviem mėnesiams iki plataus masto karo, Kinijos kompanija „Shantou Honghu Plastics“ Rusijos bendrovei „Samson“ išsiuntė 1000 dronų. Abi bendrovės save pozicionuoja kaip didmeninės žaislų gamintojos.

Savo ruožtu Rusijos bendrovė „Ural Helicopter“ iš Kinijos bendrovės „Hems999“ gavo du sraigtasparnius praėjus keturioms dienoms po viso masto karo pradžios. Vėliau „Tianjin Huarong Aviation“ perdavė Rusijai dar keturis sraigtasparnius.

 

Kinijos įmonės taip pat išsiuntė optinius taikiklius daugiau nei 50 Rusijos įmonių nuo praėjusių metų pradžios iki šių metų pirmojo ketvirčio. Jų importas 2022 metais išaugo beveik dvigubai iki 2,5 mln. USD.

Praėjusiais metais Kinija į Rusiją eksportavo iš titano lydinių pagamintos produkcijos, kurią galima panaudoti karinių lėktuvų ir ginklų gamybai, už 18 mln. dolerių – beveik dvigubai daugiau nei užpernai. Taip pat žinoma apie magnio lydinių, atsarginių dalių, suvirinimo aparatų ir lazerinių mašinų eksportą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(16)
(-13)

Komentarai ()