Prasideda F-16 proveržis. Neįtikėtina žinia, ką paskelbė Danija (Video)  ()

Geros žinios iš Danijos. Aiškėja daugiau detalių dėl F-16.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Danija tikisi iki Naujųjų metų Ukrainai pristatyti pirmuosius šešis naikintuvus F-16, 2024-aisiais – dar aštuonis, o 2025-aisiais – dar penkis. Danijos ministrė pirmininkė Mette Frederiksen tai paskelbė per bendrą spaudos konferenciją su Volodymyru Zelenskiu.

Danija naikintuvus F-16 perduos Ukrainai nemokamai. Taip teigiama rugpjūčio 20 d. paskelbtame pranešime šalies gynybos ministerijos svetainėje.

„Danija ir Nyderlandai pateiks Ukrainai F-16 lėktuvus. Naikintuvai Ukrainai jau seniai reikalingi ir turėtų ypač prisidėti prie to, kad Ukraina galėtų apsaugoti savo oro erdvę nuo Rusijos agresijos“, – rašoma pranešime.

Savo ruožtu šalies gynybos ministras teigė, kad, atsižvelgiant į bendros F-16 mokymo koalicijos sukūrimą, sutinka, kad naikintuvų F-16 perkėlimas būtų natūralus kitas žingsnis. Lėktuvų dovanojimas bus gyvybiškai svarbus siekiant suteikti Ukrainai visiškai funkcionalų F-16 pajėgumą.

 

„Didžiuojuosi, kad Danija kartu su Nyderlandais padovanos naikintuvus F-16 Ukrainos kovai už laisvę prieš Rusiją ir jos beprasmę agresiją. Danija atkakliai remia Ukrainą“, – sakė Danijos gynybos ministras Jakobas Ellemannas-Ensenas.

Atitinkama ministerija taip pat pažymėjo, kad Danija sieks, kad kitos šalys prisijungtų prie koalicijos ir prisidėtų prie Ukrainos laisvės kovos.

Pažymėtina, kad kartu su Nyderlandais Danija vadovavo kuriant tarptautinę koaliciją dėl F-16 kovinių orlaivių. Koalicija buvo paskelbta NATO viršūnių susitikime Vilniuje kartu su dar devyniais sąjungininkais.

Mokymai prasideda

 

Danijos ministrė pirmininkė Mette Frederiksen sakė, kad Ukrainos piliečiai jau yra Danijos teritorijoje ir treniruojasi. Prezidentas Volodymyras Zelenskis pabrėžė, kad laukia daug darbo.

Ji pasakojo, kad šiuo metu Danijoje yra per 70 ukrainiečių. Visi jie treniruojasi ir ruošiasi netrukus prasidėsiančioms pratyboms.

„Padarysime tai kuo greičiau. Mums reikia visų įmanomų techninių detalių, visų įgūdžių, kad pasiruoštume kuo geriau“, – aiškino Frederiksen.

Zelenskis sakė, kad laukia daug darbo, įskaitant Ukrainos pilotų ir inžinierių mokymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()