„Ukraina nenori prasiveržti per frontą.“ Skelbiama sensacinga žinia. Gali būti slaptas planas  ()

Skelbiama sukta Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kontrpuolimas tęsiasi jau du mėnesius, tačiau Pietų fronto proveržio vis dar nepavyksta pasiekti. Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra visiškai pajėgios pramušti skylę Rusijos gynyboje, tačiau to nedaro sąmoningai.

Tokią nuomonę savo „YouTube“ vaizdo tinklaraštyje išsakė Rusijos žurnalistė ir istorikė Julija Latynina.

Ji patikino, kad tik neprofesionalas gali laikyti Ukrainos kontrpuolimą „užstrigusiu“. Iš tikrųjų Ukrainos ginkluotosios pajėgos sėkmingai vykdo jai iškeltą užduotį, t. y. šiame etape nepramušti fronto.

Viskas, ką matėme du mėnesius, iš išorės neatidžiai akiai atrodė labai panašu į nepavykusį Rusijos žiemos puolimą, kai prie Bachmuto buvo malama milžiniška „Wagner“ armija, vyko mūšiai dėl „tvarto sienos“, ir buvo aišku, kad net ją užėmus, toliau niekur eiti nebus galima... Nepaisant viso kruvino to, kas vyksta fronte, nepaisant Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuostolių, (...) tai iš esmės skiriasi nuo to, kas vyksta prie Bachmuto... Nes Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tikslas nėra padaryti skylę Rusijos gynyboje... Tiesiog, jei tu įsiverži į šią skylę, o priešas turi nepanaudotų rezervų, tai (...) tu ne prasiverži per frontą, o atsiduri maiše... Tai, ką padarė Ukrainos ginkluotosios pajėgos, buvo išsekinimas... Vyksta išsekinimo karas“, - sakė rusų žurnalistas.

 

Ji atkreipė dėmesį į tai, kad per pastaruosius du mėnesius Rusija patyrė milžiniškus artilerijos nuostolius dėl didelio ukrainiečių kontratakavimo efektyvumo. Tai viena iš pagrindinių kontrpuolimo užduočių. Rusai taip pat turi didelių nuostolių gyvosios jėgos srityje – jie pranoksta ukrainiečių nuostolius, nepaisant to, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos žengia į priekį, o Rusija yra gynyboje.

„Tai vienintelė galima taktika, kaip išplauti rusų išteklius: karius ir artileriją. Gana rizikinga taktika, nes Putinas visada turi galimybę mobilizuoti naujus karius. Statymas, matyt, yra toks, kad jis bijos tai pakartoti, nes jo reitingai iš karto kris“, - sakė Rusijos žurnalistė.

 

Ji patikslino, kad Rusijos frontas jau „lūžta“ ties Urožaine. Ukrainos ginkluotosios pajėgos neskuba jo ardyti. O kai jie pradės prasiveržti, Rusijos ginkluotosios pajėgos nebeturės kuo sustabdyti kontrpuolimo.

„Technologija yra tokia, kad jei frontas sugrius, jis ten sugrius rimtai“, - pabrėžė Latynina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(9)
(103)

Komentarai ()