Juodosios jūros laivyne, ruoškis! Kokią ginkluotę naudos F-16  ()

F-16 gali nešti iki 120 modifikacijų įvairių tipų ginklų rinkinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina iki naujųjų 2024 metų turėtų gauti amerikiečių naikintuvus F-16. Jie gali nešti iki 120 modifikacijų įvairių tipų ginklų rinkinį.

Tai „24 kanalui“ sakė karo ekspertas, pilotų instruktorius, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas.

Jis pažymėjo, kad ginklų kiekis ir įvairovė priklausys nuo Ukrainos partnerių dosnumo.

Svarbiausia, kad tos pačios HARM raketos tikrai atkeliaus į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgas. Ukraina jau turi šias priešradarines raketas, kurios slopina priešo oro gynybos sistemas. Be to, kai jos dirbs su F-16, bus galima valdyti pačią raketą ir nukreipti ją iš naujo į orą.

„Su raketa galite atlikti daugybę manipuliacijų. Ir ne taip, kaip dabar, mes tiesiog ją numesime ir ji nukeliaus į tam tikrą sritį, o tada pati ieškos priešradarinių sistemų“, – pažymėjo Svitanas.

Be to, Ukraina naudos priešlaivines raketas „Harpoon“, kurių taip pat turi. O štai Juodosios jūros laivynui reikia ruoštis, nes per Juodąją jūrą skris F-16, o tai praktiškai uždaras vandens telkinys. Deja, be lėktuvo, „Harpoon“, kurio nuotolis yra 150 kilometrų, toli nenuskries.

 

„Raketų AIM-120 tikrai bus. Tikriausiai su 100–120 km raketos nuotoliu. Maždaug tokio lygio lokatoriai yra F-16 serijoje, kuri pirmiausia bus perduota mums“, – pažymėjo Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()