Kariauja su savo vadais. Rusijos kariams „užvirė“ kraujas  ()

Okupatai nepatenkinti, kad Rusijos gynybos ministerija nenori arba negali spręsti nuolatinio technikos trūkumo ir žemos karių kovinės dvasios problemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rytų Ukrainoje veikiantys Rusijos kariai negauna pakankamai įrangos. Tai ypač pasakytina apie 2-ąją ir 20-ąją jungtines armijas. Apie tai pranešė Karo studijų institutas (ISW) savo ataskaitoje.

Rusijos vadai reguliariai baudžia karius, kurie neišleidžia savo transporto priemonių užduočių vykdymui. Anot analitikų, Rusijos kariškiai jaučiasi „kariaujantys“ su savo vadais. Pietų kryptimi okupaciniai daliniai skundžiasi, kad Rusijos Federacijos valdžia neteikia jiems visko, ko reikia.

Rusijos pajėgoms taip pat trūksta atitinkamų priešpriešinių baterijų pajėgumų, ypač po to, kai liepos pradžioje buvo atleistas generolas majoras Ivanas Popovas iš 58-osios jungtinės ginkluotės armijos vado pareigų. Anot ISW analitikų, Rusijos įsibrovėliai nuolat skundžiasi, kad Rusijos gynybos ministerija nenori arba negali išspręsti nuolatinio technikos trūkumo ir žemos karių kovinės dvasios problemų.

 

Amerikiečių analitikų ataskaitoje teigiama, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos per rugpjūčio 20 ir 21 d. Zaporižios srities Robotynės regione pasiekė taktiškai svarbių laimėjimų. Ukrainos kariai toliau vykdo puolimo operacijas.

Taip pat nurodoma, kad Rusijos gynybos ministerija nusprendė kurti naujas karines formacijas. Koviniai daliniai, bandantys išlaikyti kairįjį Chersono srities krantą, gali įsilieti į svarbiausias fronto sritis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(2)
(39)

Komentarai ()