Blokuotas 96 „Leopard“ tankų perdavimas Ukrainai. Pradedamas tyrimas  (1)

Šveicarija tirs bandymą perduoti Ukrainai tankus „Leopard 1“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bloomberg“ žiniomis, Šveicarija tirs valstybinę ginklų gamintoją „Ruag AG“ po nesėkmingo bandymo Ukrainai perduoti 96 „Leopard 1“ tankus.

Apie tai pranešė Censor.NET su nuoroda į NV.

Šveicarijos gynybos ministerija paprašė išorės auditorių ištirti prieštaringai vertinamą sandorį su Vokietijos įmone „Rheinmetall AG“, kuris buvo užblokuotas, nes jis pažeidė Šveicarijos, kaip neutralios šalies, statusą. Gynybos ministerija taip pat pažymėjo, kad reikia pertvarkyti įmonės ir vyriausybės santykius.

„Ruag“ norėjo parduoti „Leopard I“ tankus bendrovei „Rheinmetall“, kuri planavo juos atnaujinti ir išsiųsti į Ukrainą, tačiau Šveicarijos valdžia birželį blokavo sandorį.

Agentūra pažymi, kad Šveicarijoje artėjant nacionaliniams rinkimams spalį, šis tyrimas gali dar labiau sutelkti dėmesį į šalies neutralumo klausimą.

 

Agentūros teigimu, buvusi „Ruag“ vykdomoji direktorė Brigitte Beck atsistatydino po to, kai pasiūlė Europos šalims siųsti Šveicarijos ginklus į Ukrainą, nes Šveicarija jų nenaudos. Tuo pat metu kitas vykdomasis direktorius Nicolas Perrinas pareiškė, kad šalis turės peržiūrėti savo tarptautinę padėtį „pasaulyje, kuris darosi vis glaudesnis“.

Tai paskatino dešiniąją Šveicarijos liaudies partiją paskelbti, kad šalis turi taiką ir stabilumą tik dėl neutralumo, ir dėl šios doktrinos diskutuoti negalima.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(65)
(-53)

Komentarai (1)