Aiškėja skandalinga informacija. Eksportas padidėjo 3 kartus. Skelbiama, kas galėjo padėti Rusijai  ()

Tuo metu, kai okupantai pradėjo statyti gynybinius įtvirtinimus okupuotose teritorijose, Kinija daugiau nei tris kartus padidino ekskavatorių eksportą į Rusijos Federaciją. Analitikai įsitikinę, kad tai nėra atsitiktinumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija dramatiškai padidino ekskavatorių tiekimą Rusijos Federacijai kaip tik tada, kai okupantai pradėjo statyti įtvirtinimus užgrobtose Ukrainos teritorijose. Apie tai praneša „Wall Street Journal“.

Per pirmuosius septynis 2023 metų mėnesius dvišalės prekybos tarp Kinijos ir Rusijos Federacijos apimtys išaugo 36 proc. Tuo pačiu metu nemaža dalis šių kiekių yra susijusi su įranga, kuri gali būti naudojama kariniams tikslams.

Visų pirma, Rusijos Federacija daugiau nei trigubai padidino kiniškų ekskavatorių importą tuo metu, kai Rusijos armija pradėjo statyti gynybinius įtvirtinimus laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose. Šis procesas prasidėjo po sėkmingų Ukrainos puolimo operacijų šalies rytuose ir pietuose.

Neįvardytas Atlanto tarybos vyresnysis analitikas teigė, kad prekybos padidėjimas nebuvo atsitiktinumas.

 

„Kinijos įmonės leido Rusijai statyti įtvirtinimus Ukrainoje. Tai nėra atsitiktinumas. Prieš metus, kai Rusijos armija pradėjo trauktis, ji tikrai pradėjo kapstytis", – mano analitikas.

Žurnalistai taip pat teigia, kad nuo plataus masto Rusijos Federacijos karo Ukrainoje pradžios kinai Maskvai perdavė tūkstančius dronų, kurie buvo tiekiami kaip vaikų žaislai, 6 sraigtasparnius, optinį taikiklį, titano gaminius, naudojamus gaminti karinius lėktuvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(21)
(-19)

Komentarai ()