„Pasekmės katastrofiškos. Lauks Ukrainos likimas“. Zacharova užsipuola naują valstybę. Grasinama susidorojimu  ()

Rusijos užsienio reikalų ministerija perspėjo Moldovą dėl tolesnės pagalbos Ukrainai, kuriai Kišiniovas pareiškė, kad ir toliau teiks visą įmanomą paramą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficiali Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova pareiškė, kad Vakarai įtraukia Moldovą į konfliktą Ukrainoje ir pavadino šalį „logistiniu Kyjivo režimo priedu“. Tai pranešė Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnyba.

Savo pareiškime Zacharova pažymėjo, kad Rusijos Federacija ne kartą perspėjo oficialų Kišiniovą apie „katastrofiškas tokių žingsnių pasekmes“, tačiau Moldovos valdžia atkakliai toliau „traukia šalį į bedugnę, kurioje jau atsidūrė kaimyninė Ukraina“.

Fiksuojame nuoseklų Moldovos virsmą logistiniu Kyjivo režimo priedu. Iš karto po specialios karinės operacijos pradžios Kišiniovas pradėjo plataus masto įvairių prekių – kuro ir tepalų, vaistų, maisto – tiekimą į Ukrainą. Tuo pat metu negali nesukelti susirūpinimas dėl karinės paskirties krovinių“, – sakė šalies agresorės URM atstovė.

Anot jos, „prižiūrint JAV ir ES“ ir šiuo metu vyksta aktyvūs darbai gerinant itin svarbią Moldovos geležinkelių ir kelių infrastruktūrą karinių krovinių pristatymui.

„Šiuo klausimu norėčiau perspėti oficialųjį Kišiniovą nuo gilesnio įsitraukimo į Ukrainos „palaikymo“ procesą, kuris ne tik sukels pavojų stabilumui ir saugumui regione, bet iš tikrųjų pavers Moldovą Kyjivo režimo karo nusikaltimų bendrininke“, – pabrėžė Zacharova.

Kišiniovo reakcija

 

Moldovos Užsienio reikalų ir europinės integracijos ministerija sureagavo į Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškimą ir pabrėžė, kad ir toliau teiks visą įmanomą pagalbą Ukrainai tiek dvišaliu, tiek tarptautinių organizacijų rėmuose.

 

„Smerkiame pastaruoju metu Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovės išsakytus melagingus pareiškimus. Mūsų šalies neutralumas nereiškia izoliacijos. Valdžia plėtoja partnerystės ryšius su organizacijomis ir valstybėmis, siekdama išsaugoti šalies taiką ir saugumą. Moldova bendradarbiauja su tais, kurie propaguoja demokratines vertybes. Nuo pat pirmos karo dienos griežtai smerkėme Rusijos agresiją prieš Ukrainą. Ir toliau teiksime visą įmanomą pagalbą mūsų draugams ukrainiečiams tiek dvišaliu, tiek tarptautinių organizacijų rėmuose“, – sakoma diplomatų pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(125)
(12)
(113)

Komentarai ()