Košmaras. Š. Korėja sugalvojo klastingą planą. Šimtai MiG bus nutaikyti į kaimynę  ()

Šiaurės Korėja turi daugiau nei 400 sovietų lėktuvų. Daugelio ekspertų teigimu, šias aviacijos relikvijas paversti šiuolaikiniais dronais kamikadzėmis yra labai pragmatiškas sprendimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėja pradėjo įgyvendinti šimtų pasenusių sovietų naikintuvų modernizavimo į nepilotuojamas kamikadzes programą. Buvęs Pietų Korėjos nacionalinės žvalgybos tarnybos (NIS) darbuotojas Cho Soo Jongas tvirtina, kad šie lėktuvai skirti smogti pagrindiniams Pietų Korėjos pramonės ir infrastruktūros objektams. Tai pranešė „The Korea Times“.

Jongas pažymėjo, kad Šiaurės Korėja gerokai išplėtė savo kovinių lėktuvų parką, o tai tapo įmanoma dėl sovietų ir Kinijos rėmėjų paramos. Pchenjanas turi įvairų MiG naikintuvų parką, kuriame yra daugiau nei 400 vienetų, nuo šeštojo dešimtmečio MiG-17 iki modernesnių MiG-29, pasirodžiusių devintajame dešimtmetyje.

Remiantis kitais šaltiniais, Šiaurės Korėja turi 431 MiG naikintuvų arsenalą, įskaitant 107 MiG-17, 100 MiG-19, 150 MiG-21, 56 MiG-23 ir 18 MiG-29.

„Šiaurė bando sovietų naikintuvus paversti bepiločiais orlaiviais kamikadzėmis, ginkluotais didelio tikslumo amunicija“, – sakė Jongas.

 

Ekspertas mano, kad sprendimas šias aviacijos relikvijas paversti moderniais dronais kamikadzėmis su itin tiksliu valdymu ir taip padidinti jų kovines galimybes yra gana pragmatiškas.

Skirtingai nuo įprastinių karinių bepiločių orlaivių, kurie valdomi nuotoliniu būdu ir, numetus amuniciją, gali grįžti į bazę, dronai kamikadzės turi vienintelį galutinį tikslą – smogti ir sprogti.

„Iš tiesų, Pietų Korėjos kariuomenė ilgą laiką uoliai ruošėsi atremti tokią karinę grėsmę“, – aiškino Jongas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(38)
(-28)

Komentarai ()