Grėsminga žinia. Rusija gavo „daug žadančių“ Su-30SM2 partiją. Kuo jie pavojingi?  (2)

Naikintuvas aprūpintas galinga radaro stotimi „Irbis-E“, kuri tariamai leidžia aptikti 3 kvadratinių metrų ploto oro taikinį 400 km atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karinis jūrų laivynas ir Rusijos oro pajėgos iš gamintojo gaus partiją modernių daugiafunkcinių naikintuvų-bombonešių Su-30SM2, užsakytų 2022 metų pabaigoje. Turimais duomenimis, šiuose orlaiviuose sumontuota naujos kartos radioelektroninė įranga, kuri padidina jų kovinį potencialą. Apie tai pranešė ispanų leidinys „Defensa“.

„Lėktuvus planuojama naudoti kaip universalius naikintuvus-bombonešius visų tipų kovinėms operacijoms vykdyti“, – rašoma leidinyje.

Pranešama, kad naujoji jau žinomo naikintuvo Su-30 modifikacija pagerino potencialių grėsmių aptikimo ir identifikavimo galimybes. Lėktuvas taip pat aprūpintas tolimojo nuotolio jutikliais. Patobulinimais siekiama padidinti Su-30SM2 efektyvumą vykdant oro operacijas prieš visų tipų orlaivius, taip pat atakuojant antžeminius taikinius, kurie gali apimti tiek antžemines pozicijas, tiek laivus, esančius kelių šimtų metrų atstumu nuo savo pozicijų.

Kokius patobulinimus gavo Su-30SM2?

Pirmiausia kalbame apie galingą „Irbis-E“ radarą, kuris neva gali aptikti 3 kvadratinių metrų ploto oro taikinį 400 km atstumu. Taip pat buvo patobulintas AL-41FS variklis, leidžiantis skristi kreiseriniu greičiu nenaudojant papildomo degiklio (afterburner). Elektrinio karo priemonės buvo pasiskolintos iš naikintuvo Su-35S. Dėl to Ispanijos ekspertai priskyrė Su-30SM2 4++ kartos orlaiviams.

Pagrindinės charakteristikos:

  • ilgis — 29,9 m;
  • sparnų plotis – 14,7 m;
  • skrydžio nuotolis – 3500 km;
  • maksimalus aukštis — 19 800 m;
  • greitis — 2125 km/val.;
  • didžiausias kilimo svoris – 35,4 tonos;
  • trauka — 25 000 kg.

 

Lėktuvas aprūpintas 30 mm automatiniu pabūklu GŠ-301 su 150 sprogstamųjų šovinių. Taip pat yra dvi pakabos po fiuzeliažu ir šešios ant sparno, ant kurių galima dėti bombas ar raketas, kurių bendras svoris siekia iki 4 tonų.

Stebėtojų teigimu, Irkutsko aviacijos gamykloje buvo pagaminta apie 600 egzempliorių. Rusijos oro pajėgose gali būti naudojama apie 150 lėktuvų Su-30, kiti orlaiviai buvo eksportuoti į tokias šalis kaip Indija ir Alžyras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(28)
(-23)

Komentarai (2)