Ukrainos pilotai sudegino pianiną. Kam to reikia? (Video)  ()

Kritusių lakūnų šaukiniai buvo užrašyti ant instrumento, kuris buvo sudegintas sutemus, nuskambėjus paskutiniams akordams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 26 d. vakarą kolegos lakūnai pagerbė trijų žuvusių pilotų „Minka“, „Prokazin“ ir „Juice“ atminimą, kurie žuvo Žytomyro srityje treniruočių metu sudužus dviem L-39. Pagerbimo ceremonijoje buvo sudegintas pianinas – tai sena amerikietiška tradicija.

Atitinkamas vaizdo įrašas buvo paskelbtas socialiniuose tinkluose.

Video matyti, kaip stovi karo lakūnai ir klausosi, kaip žilaplaukis pianinu groja Giazzotto-Albinoni „Adagio“. Ant instrumento baltais dažais užrašyti lakūnų vardai. Kažkas verkia ir sunkiai atsidūsta už kadro.

Skambant paskutiniams akordams, pianinas buvo apipiltas degiu skysčiu ir padegtas.

Žinia apie pilotų gyvybes nusinešusią tragediją sukrėtė ukrainiečius. Tarp žuvusiųjų yra ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 40-osios taktinės aviacijos brigados pilotas Andrijus Pilščikovas šaukiniu „Juice“.

Vienas iš „Kijevo vaiduoklių“ ne kartą davė interviu Ukrainos ir Vakarų žiniasklaidai, kuriuose ragino Ukrainai aprūpinti modernius naikintuvus.

 

Dėl nelaimės lėktuvai nukrito į privačių namų sodus maždaug 300 metrų atstumu vienas nuo kito. Nė vienas iš civilių nebuvo sužeistas, deja, visi trys pilotai žuvo.

Iš kur atsirado tradicija deginti pianiną?

 

Tradicija deginti pianinus pilotų, žuvusių per kovines misijas, atminimui atsirado nuo Antrojo pasaulinio karo, būtent Mūšio dėl Britanijos metu 1940 m.

Tuo sunkiu karalystei metu daugelis amerikiečių jaunuolių nusprendė padėti britams kovoje su agresoriumi ir įstojo į savanorių aviatorių gretas. Karališkosiose ginkluotosiose pajėgose jie buvo paskirti į etatines britų eskadriles, kurių vienoje tarnavo britų lakūnas, meistriškai grojęs pianinu. Po sunkių žygių vakare prie jo rinkdavosi pavargę bendražygiai, kuriems jis grodavo gražias melodijas.

 

 

Viename iš skrydžių talentingas muzikantas pilotas žuvo po to, kai buvo numuštas jo lėktuvas. Ginklų broliai suprato, kad dabar niekas nemoka taip gerai groti pianinu kaip jis ir niekas jo nepakeis jų bendruomenėje. Todėl buvo nuspręsta iškilmingai sudeginti jo instrumentą.

Vėliau amerikiečių savanorių aviatorių daliniai tapo JAV ginkluotųjų pajėgų dalimi, o nuo tada susiformavo tradicija sudeginti pianiną žuvusių lakūnų atminimui ir akimirkai priminti apie šios itin pavojingos profesijos riziką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()