Smogė „Top Gun“. Skelbiama galinga ataka (Foto)  ()

Penktadienį, rugpjūčio 25 d., Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgos bepiločiais orlaiviais atakavo Rusijos Juodosios jūros laivyną. Operacijos sudėtingumas buvo susijęs su vietinio reljefo ypatumais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dronai vis tiek sugebėjo pasiekti Perevalnojės kaimą okupuotame Kryme. Rusai jau klasikiniu būdu pranešė apie sėkmingą oro gynybos darbą, tačiau tai jiems vėl nepadėjo.

„Top Gun“ visame gražume

Bendra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų spec. pajėgų ir kitų gynybos pajėgų padalinių operacija buvo pavadinta „Top Gun“*. Rugpjūčio 25 d., pasitelkus smogiamuosius bepiločius orlaivius, Ukrainos kariškiams pavyko pataikyti į Juodosios jūros laivyno 126-osios pakrančių apsaugos brigados objektus.

*aliuzija į filmą „Top Gun: Maverick“ (2022), kuriame taip pat figūravo sudėtingo reljefo oro operacija.

Atakos metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos panaudojo kelis bepiločius orlaivius, kurie pataikė į nurodyto padalinio vietą. Jis buvo įsikūręs Perevalnojės kaime, okupuotame Kryme. Yra žinoma, kad rusai patyrė nuostolių – yra ir sužeistų, ir žuvusių.

„Operacijos sudėtingumas buvo susijęs su tam tikromis reljefo ypatybėmis. Tačiau dronai sėkmingai įveikė maršrutą ir pasiekė taikinius“.

Ukrainiečiai taip pat pridėjo vieno iš bepiločių orlaivių nuotrauką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(0)
(81)

Komentarai ()