Bendras smūgis. Lietuva, Latvija, Estija ir Lenkija susitarė, ką darys „kritinio incidento“ atveju. „Nereikia laukti!“  ()

Baltijos šalys ir Lenkija priėmė bendrą susitarimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Latvija, Lietuva, Estija ir Lenkija susitarė dėl sąlygų uždaryti sienas su Baltarusija „kritinio incidento“ atveju, įskaitant „Wagner“ pavojų.

Tai pareiškė Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis po susitikimo su kolegomis iš Baltijos šalių, praneša „Censor.NET“ su nuoroda į „Polsat News“.

Pasak jo, keturių šalių valdžios institucijos tikisi galimų incidentų, įskaitant ginkluoto pobūdžio, dėl „Wagner“ grupės samdinių buvimo Baltarusijoje.

„Jei įvyks kritinis incidentas, nepriklausomai nuo to, prie kurios sienos jis bus, mes nedelsdami imsimės atsakomųjų priemonių. Visi dabar veikiantys pasienio punktai – tiek keleiviniai, tiek krovininiai – bus uždaryti", - pabrėžė M. Kaminskis.

Jis pažymėjo, kad „Wagner“ grupuotės lyderių Jevgenijaus Prigožino ir Dmitrijaus Utkino žūtis „nekeičia faktinės padėties Baltarusijoje“.

Ukrainiečiai komentaruose iškart pradėjo raginti šias valstybes nedelsti ir uždaryti sienas jau dabar:

 

„Nereikia laukti, uždarykite jas iš karto, nesigailėsite.

Ne veltui jie brėžia aiškias raudonas linijas. Dabar kacapai darys provokacijas, kad pažiūrėtų ar pakankamai kritiška ar ne.

Jie jas (provokacijas) daro jau seniai. Užtenka prisiminti pareiškimus apie branduolinio ginklo dislokavimą Baltarusijos teritorijoje, migrantų iš Afrikos ir Azijos sienų šturmą, „vagneriečių“ stovyklas ir t.t... Kokių dar provokacijų jiems reikia?“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(6)
(66)

Komentarai ()