„Gudrus planas“. Nori pirkti T-90 iš Rusijos. Kas vyksta  (1)

Nigerijos ketinimas įsigyti T-90 atrodo kaip keisčiausias šalies žingsnis arba gali būti tik gudrus „manevras“ derybose su kitais kovinių mašinų tiekėjais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nigerija tariamai nori užsakyti rusiškus tankus T-90, nes chuntos atėjimas į kaimyninį Nigerį sukėlė daugiau nei realią karo grėsmę.

Kaip pranešė „Military Africa“, tokį norą išreiškė Nigerijos delegacija per ginklų parodą „Armija 2023“, kuri rugpjūčio 14–20 dienomis vyko netoli Maskvos.

Tačiau pagrindinis klausimas yra tokio pastiprinimo šaltinio pasirinkimas. Nes tai turėtų lemti bent santykių su Vakarais atšalimą. Nors alternatyvų, kur įsigyti ginklų per trumpą laiką ir už santykinai mažas lėšas, kurias ši šalis gali sau leisti, yra labai nedaug, jos yra Kinijos pavidalu.

Be to, Nigerija jau atnaujina savo šarvuotąsias pajėgas Kinijos technika. 2020 metais šalis įsigijo daugiau nei 6 kiniškus VT-4 tankus. Tuo pačiu metu kai kurie šaltiniai nurodo, kad jų skaičius jau siekia 30 vienetų.

Reikėtų pažymėti, kad Nigerijos tankų parką sudaro apie 100 T-55, kurių tam tikras skaičius nėra eksploatacinės būklės, 41 įvairių versijų T-72, taip pat tokia retenybė kaip „Vickers Mk 3“.

 

Be to, Nigerija turi gana neigiamą patirtį perkant rusiškus ginklus – pavyzdžiui sraigtasparnius Mi-35. Pagal 2016 metų sutartį, pagal kurią turėjo būti suteikti 12 orlaivių, iki 2019 m. iš buvo pristatyti tik šeši, o bendras pristatymų skaičius kol kas siekia tik 10 vnt.

Tuo pat metu perkant ginklus kartais naudojamas fiktyvaus susidomėjimo konkurentų gaminiais elementas, siekiant sumažinti reikiamų ginklų kainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(21)
(-15)

Komentarai (1)