JAV gali atšaukti susitarimus dėl F-16. Sensacinga žinia  ()

Žurnalistų teigimu, JAV gali atšaukti atskiras sutartis su Danija, Norvegija ir Nyderlandais dėl F-16 tiekimo Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina naikintuvus F-16 planuoja gauti 2024 m. Tačiau yra problemų, kurios jai gali sutrukdyti tai padaryti. Apie tai rašo „New York Times“.

Žurnalistai teigia, kad didelį susirūpinimą kelia JAV, kur respublikonų parama pagalbos siuntimui Ukrainai yra nevienoda.

„JAV politinis neapibrėžtumas kelia didelį nerimą ukrainiečiams ir visai Europai“, – sakė senatorius Richardas Blumenthalis, Konektikuto demokratas.

Jo teigimu, valstybės turėtų kuo aiškiau ir nedviprasmiškiau nustatyti įsipareigojimus Ukrainai.

Be to, pranešama, kad JAV gali atšaukti atskirus susitarimus su Danija, Norvegija ir Nyderlandais dėl F-16 tiekimo ukrainiečiams. Tokį sprendimą gali priimti naujasis prezidentas, jei jie iki tol nebus įgyvendinti.

Taip pat, anot laikraščio, Ukrainoje trūksta apmokytų angliškai kalbančių pilotų ir specialistų, kurie aptarnaus naikintuvus.

 

Pasak neįvardijamo buvusio aukšto rango JAV oro pajėgų karininko, kiekvienam F-16 reikia 8–14 pagalbinių darbuotojų, kurie prižiūrėtų, papildytų degalus ir palaikytų kovinėje būklėje kiekvieną F-16. Juos paruošti prireiks tiek pat laiko, kiek ir pilotams.

JAV pareigūnai teigė, kad tik 8 ukrainiečių pilotai dabar pakankamai laisvai kalba anglų kalba, kad galėtų pradėti F-16 mokymus Danijoje. Dar apie 20 pradeda mokyti anglų kalbos JK.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(33)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: