„Pasekmės bus rimtos.“ Ukrainos operacija sukėlė pasaulinį ažiotažą  (1)

Gynybos ministerijos specialiosios operacijos metu, kai Rusijos kovinis sraigtasparnis „Mi-8“ kartu su visa įgula išskrido iš Rusijos Federacijos į Ukrainą ir pasidavė ginkluotosioms pajėgoms, pavyko gauti svarbios informacijos apie aviaciją, kuri padės apsaugoti dangų ir sunaikinti priešą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-06 „Pasekmės bus rimtos.“ Ukrainos operacija sukėlė pasaulinį ažiotažą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

VSD atstovas Andrijus Jusovas tai pasakė spaudos konferencijoje tema: „Specialios Rusijos sraigtasparnio užgrobimo operacijos detalės,“ – praneša  „Ukrinform.“

Specialioji ukrainiečių operacija sukėlė ažiotažą ne tik mūsų šalyje, bet ir už jos ribų. Tai tikrai svarbi ir itin sudėtinga operacija, kuri yra esminės reikšmės saugumo ir gynybos pajėgoms. Taip pat ji turės ilgalaikių pasekmių valstybei agresorei, jos moralinei ir psichologinei būklei, saugumo ir gynybos sektoriui, juk dėl operacijos pavyko gauti itin svarbios informacijos apie aviaciją ir daugybę kitų smulkmenų, kurios mums padės apsaugoti mūsų dangų ir sunaikinti priešą,“ – sakė A. Jusovas.

Pasak jo, prie operacijos įgyvendinimo prisidėjo Krašto policija ir kariuomenė, nes tai buvo sudėtingas kompleksinis darbas, trukęs kelis mėnesius. Iki tol nieko panašaus Ukrainoje nebuvo daroma.

A. Jusovas žurnalistams pristatė kapitoną Maksimą Kuzminovą, kuris buvo to „Mi-8“ pilotas, ir pažymėjo, kad šis rusas ėmėsi iniciatyvos, nes priešinosi Rusijos Federacijos karui Ukrainoje nuo pat viso karo pradžios.

„Kas lėmė mano sprendimą? Tai visiškas supratimas, kas vyksta. Aš pats nusprendžiau, kad tai žiaurus nusikaltimas. Ir aš tiesiog nedalyvausiu tame, kad ir kaip būtų. Taip, aš turiu lėktuvą Rusijoje, taip, gavau ten gerą atlyginimą, turiu du butus ir beveik pensiją. Tiesą sakant, daug kas mane laikė, bet dabar man viskas nesvarbu. Svarbu buvo nedalyvauti šiame nusikaltime,“ - sakė M. Kuzminovas.

 

Jis patikino, kad jo niekas nieko nevertė, sprendimas buvo apgalvotas ir nepriklausomas: „Aš pats tą sprendimą priėmiau, o maršrutą derinome beveik pusmetį, galvodami, kaip būtų saugiau.“

Jis pridūrė, kad jau plataus masto karo metu jis užsiėmė karių ir krovinių gabenimu Rusijos Federacijos teritorijoje. Taikiniams Ukrainoje jis nesmogė ir net jei būtų gavęs vadovybės nurodymą tai padaryti, užduoties nebūtų įvykdęs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(2)
(99)

Komentarai (1)