Tikras monstras. Neįtikėtina, kas nutiko „Challenger 2“ tankui po sprogimo (Video)  ()

Ukrainiečiai mūšio lauke prarado pirmąjį „Challenger 2“ tanką, kuris tarnavo kartu su 82-osios oro desanto brigados kariais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sunaikintas tankas „Challenger“ parodė savo išgyvenamumą ir patikimumą, priešingai nei sovietinio stiliaus šarvuočiai. Dieną prieš tai internete pasirodė kadrai iš mūšio lauko Zaporožės kryptimi, kuriuose galima pamatyti degantį tanką „Challenger 2“.

 

 

Iš viso jų Ukrainos ginkluotojų pajėgų daliniuose yra 14 vnt. 82-oji oro desantininkų brigada kaunasi Zaporožės kryptimi Rabotynės srityje nuo rugpjūčio 15 d., praneša „Forbes“.

„Challenger“ tankas sveria beveik 70 tonų ir yra skirtas keturių žmonių įgulai. Įdomiausia tai, kad neseniai Ukrainos gynybos ministerija vieną iš britų tankų parodė vaizdo įraše apie 82-osios brigados karius. Yra žinoma, kad ekipažui pavyko palikti kovinę mašiną.

Be to, vaizdo įraše aiškiai matyti, kad tankas turi bokštelį, nes vienas iš pagrindinių sovietinio tipo tankų „T-72“, „T-80“ ir „T-90“ trūkumų yra toks: visuose juose saugoma amunicija po bokšteliu ir tą akimirką, kai sviedinys pataiko į šarvuotą mašiną, jis tiesiog nunešamas. Be to, įgula (trys žmonės) labai dažnai lekia kartu su bokšteliu. „Challenger 2“ tankuose šaudmenys laikomi specialiuose skyriuose palei bokštelį, o susprogdinti įgulai nepakenkia.

 

82-osios brigados karys aiškiai pasakė, kad britų tankai buvo naudojami kaip tolimojo nuotolio ugnies parama pėstininkams. Ekspertai įsitikinę, kad įsibrovėliai pašovė tanką, kai jis buvo toli nuo priedangos. Gali būti, kad jį tiesiog susprogdino mina, po to įsibrovėliai smogė ATGM arba atakos drono pagalba.

 

Ukrainos karys Aleksandras Solonko sakė, kad nereikia jaudintis dėl vieno tanko praradimo, nes nuostoliai neišvengiami, tačiau jis išgelbėjo visas įgulos gyvybes. Per tris kontrpuolimo mėnesius Ukrainos ginkluotosios pajėgos mūšyje prarado tik 7 iš 105 tankų, kuriuos Vakarai suteikė Kyjivui. Nuolatiniai nuostoliai: 6 iš 71 „Leopard 2“ ir vienas iš 14 „Challenger 2“. Visi 20 „Leopard 1A5“ tankų yra mūšio lauke.

Nepamirškite, kad netrukus į Ukrainą atvyks dar 14 tankų „Leopard 2“ ir 31 „Abrams M1“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)

Komentarai ()